«Ένας πύργος αφηγείται την ιστορία του»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του 2020 προβάλλει στις όψεις του Βυζαντινού πύργου στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής ένα τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ένας πύργος αφηγείται την ιστορία του».

Η προβολή λειτουργεί ως ένα τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ, που αφηγείται την ιστορία του τόπου και του βυζαντινού πύργου στη Νέα Φώκαια μέσα στην πάροδο των αιώνων. Προκειμένου να αναπτυχθεί η εικονική σκηνογραφία της εγκατάστασης έχει μελετηθεί τόσο το επιλεγμένο κτίριο (Πύργος), όσο και ο χώρος που το περιβάλλει. Με την βοήθεια των αποτυπώσεων των όψεων του κτιρίου, έχει σχεδιαστεί στον υπολογιστή τρισδιάστατο μοντέλο του και πάνω σε αυτό, μέσω ειδικών λογισμικών, έχει δημιουργηθεί το οπτικό περιεχόμενο. Με βάση την επιστημονική έρευνα, την προφορική παράδοση καθώς και αρχειακό υλικό της νεώτερης ιστορίας του τόπου, έχει δημιουργηθεί ένα σενάριο, που περιγράφει οπτικοακουστικά τον τόπο και την ιστορική πορεία του μνημείου μέσα στο χρόνο, όπως τις μεταμορφώσεις του τοπίου, την πρώτη κατοίκηση, την ίδρυση μετοχίου της αθωνικής μονής Αγίου Παύλου, την  χρήση του Πύργου ως στρατηγείο του Εμμ. Παππά κατά την Επανάσταση του 1821, την  εγκατάσταση προσφύγων και την συντήρηση και αποκατάστασή του.

Η προβολή θα είναι επαναλαμβανόμενη και ορατή ακόμα και από απόσταση 1 χλμ. από το μνημείο. Η εκδήλωση, εκτός από την ανάδειξη του μνημείου, αποτελεί και έκφραση  εκτίμησης της Εφορείας μας προς τον Δήμο Κασσάνδρας και την Τοπική Κοινότητα Νέας Φώκαιας για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Βυζαντινός πύργος στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής

Ημέρες προβολής: 8-9 και 15-16 Αυγούστου 2020

Ώρες προβολής: 21:00 – 24:00 (η προβολή θα επαναλαμβάνεται κάθε 30 λεπτά)

Τηλ. επικοινωνίας: 23710 22148, 23710 21330, 23710 22060 και 2310 285163.

Είσοδος ελεύθερη.

error: Content is protected !!