Επιδότηση μέχρι 1.000 ευρώ για ηλιακό θερμοσίφωνα

  • Ποιοι οι δικαιούχοι
    Αναμένεται να αφορά αναβάθμιση αλλά και αντικατάσταση

Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα με voucher έως 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιούχοι θα είναι περίπου 3,5 εκατ. νοικοκυριά που διαθέτουν ηλεκτρικό θερμοσίφωνο το οποίο θα μπορέσουν να το αντικαταστήσουν με ηλιακό.
Στην ουσία το πρόγραμμα θα αφορά τόσο δικαιούχους που έχουν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και θα θέλουν να τον αναβαθμίσουν σε ηλιακό αλλά και σε αυτούς που θέλουν να αντικαταστήσουν τον παλιό ηλιακό τους θερμοσίφωνα ενώ το voucher αναλόγως τα κριτήρια που θα ανακοινωθούν μπορεί να φτάνει και τα 1.000 ευρώ.
Παράλληλα, οι αιτήσεις θα τρέξουν μέσω πλατφόρμας όπως το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».
Μία από τις παραμέτρους που θα οριστικοποιηθεί έως τότε είναι το ακριβές ύψος της επιδότησης, το οποίο και πάλι θα είναι κλιμακούμενο, ώστε να καλύπτεται μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης στα νοικοκυριά με το μικρότερο εισόδημα.
Το πρόγραμμα θα «τρέξει» με συγκεκριμένα κριτήρια -εισοδηματικά και κοινωνικά- ξανά, όπως με εκείνο της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, τότε, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να μπουν στη διαδικασία αίτησης σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr.
Πηγή: dikaiologitika.gr