Συνάντηση Απ. Πάνα με αλιείς της Χαλκιδικής

Με αλιείς της Χαλκιδικής πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος συζητώντας για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους, έπειτα και από την αύξηση στην τιμή των καυσίμων.

Ο κ. Πάνας μάλιστα επισήμανε στους αλιείς, πως έχει αναδείξει το ζήτημα και κοινοβουλευτικά μαζί με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προτείνοντας μια σειρά μέτρων, επισημαίνοντας τη θέση του Κόμματος για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, που για να πιάσει όμως τόπο θα πρέπει να πλαισιωθεί και από αυστηρούς ελέγχους στην αγορά.

Ταυτόχρονα τονίστηκε από τους αλιείς στο Βουλευτή, πως η αύξηση στην τιμή των καυσίμων έχει διογκώσει τα λειτουργικά έξοδα για τους επαγγελματίες αλιείς και θα πρέπει στο υπό εφαρμογή Πρόγραμμα για την επιδότηση του κλάδου, να υπάρχει ισονομία, να αφαιρεθεί ένα ποσό από το αρχικό πρόγραμμα και να μοιραστεί στους υπόλοιπους αλιείς ένα ενδεικτικό έστω ποσό κατ’αποκοπήν, πιθανόν σε μορφή de minimis, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει  άνιση κατανομή των αποζημιώσεων με την κατηγοριοποίηση των σκαφών ως προς το μήκος,  ενώ σκοπός του προγράμματος είναι να καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό  του επιπλέον κόστους των καυσίμων που προέκυψε λόγω πολέμου.

Ο κ. Πάνας ανέφερε: «Στη συνάντησή μου αυτή με του αλιείς, τόνισα, πως οι επιδοτήσεις που τους αφορούν θα πρέπει να ισχύουν για όλους τους επαγγελματίες αλιείς, τους παράκτιους αλιείς και για τη μέση αλιεία με βασικό κριτήριο επιδότησης, την αλιευτική δραστηριότητα και την ημερήσια κατανάλωση καυσίμων και πως θα κινηθώ και στο εξής περεταίρω και κοινοβουλευτικά, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους».

aetoshal.blogspot.com