Επικοινωνία Μπάιντεν- Ζελένσκι για τον πόλεμο και την κατάσταση στη Ζαπορίζια

«Συζητήσαμε τα επόμενα βήματα της Ουκρανίας στην πορεία μας για τη νίκη επί του επιτιθέμενου και ότι είναι σημαντικό να λογοδοτήσει η Ρωσία για εγκλήματα πολέμου» ανέφερε σε ανάρτησή του o Βολοντίμιρ Ζελένσκι

O πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι είχε μια «θαυμάσια συνομιλία» με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν και τον ευχαρίστησε για τη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο, στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

«Συζητήσαμε τα επόμενα βήματα της Ουκρανίας στην πορεία μας για τη νίκη επί του επιτιθέμενου και ότι είναι σημαντικό να λογοδοτήσει η Ρωσία για εγκλήματα πολέμου» ανέφερε σε μια ανάρτησή του, στα αγγλικά, στο Twitter.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, είπε ότι η Ρωσία θα πρέπει να συμφωνήσει στη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις από τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με την Ζαν-Πιερ, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα ο Μπάιντεν με τον Ζελένσκι, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ