Ερντογάν: Μας κυνηγούν με ύπουλες μεθόδους… Δεν θα τα καταφέρουν

Εμπρηστικός για μία ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή την 951η επέτειο από τη Μάχη του Ματιζκέρτ

Nέα επίθεση κατά της Δύσης εξαπέλυσε την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε κατά τους εορτασμούς για την 951η επέτειο από τη Μάχη του Ματζικέρτ, στην πόλη Αχλάτ.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και επιτέθηκε κατά των δυτικών χωρών, οι οποίες, όπως δήλωσε, χρησιμοποιούν «ύπουλες μεθόδους» εδώ και δύο αιώνες για να ανακόψουν την πορεία της Τουρκίας.

«Όπως λέμε πάντα, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ και μπορούμε να πάμε παντού. Η διαφορά μας από τους άλλους είναι ότι δεν έχουμε μάτια για τη γη κανενός. Εργαζόμαστε μόνο για τη δική μας ασφάλεια και την ειρήνη των φίλων μας. Καμία χώρα που το παρελθόν της είναι γεμάτο με αποικιακές σφαγές δεν έχει το δικαίωμα να έχει λόγο σε αυτόν τον έντιμο και δίκαιο αγώνα της Τουρκίας. Είναι μάταιο όσοι βλέπουν ότι δεν μπορούν πλέον να κόψουν τον δρόμο της Τουρκίας με τις μεθόδους που χρησιμοποιούν εδώ και δύο αιώνες, να μας κυνηγούν με νέα παιχνίδια και νέες ύπουλες μεθόδους καθώς πλησιάζει το 2023. Ό,τι και να κάνουν, όμως, δεν θα τα καταφέρουν. Η παράδοσή μας είναι μόνο στον Κύριό μας. Πέραν αυτού, δεν αναγνωρίζουμε και δεν θα αναγνωρίσουμε καμία ανθρώπινη δύναμη που θα μας σταματήσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις Σταυροφορίες και στη «βαρβαρότητα της Ευρώπης»

«Η βαρβαρότητα της Ευρώπης έφτασε στο αποκορύφωμά της με τις σταυροφορίες, οι οποίες φαινόταν ότι είχαν θρησκευτικούς σκοπούς, αλλά στην πραγματικότητα ήταν καθαρά λεηλασίες. Το Ahlat και το Manzikert είναι η σφραγίδα της ανόδου μας, που δίνει εμπιστοσύνη στους φίλους μας και φόβο στους εχθρούς μας. Το Αχλάτ και το Ματζικέρτ είναι σύμβολα που θα θυμίζουν στις νέες γενιές την αξία των αξιών τους και της πατρίδας.

Όταν ο σουλτάνος ​​Αλπασλάν νίκησε στο Μαντζικέρτ, άναψε ένα φως που φώτισε το μέλλον όχι μόνο των Σελτζούκων, αλλά και όλων στην Ανατολία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων, Αρμενίων και Εβραίων. Όταν ο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη, εγγυήθηκε την τιμή των ανθρώπων όλων των θρησκειών. Ενώ κερδίσαμε τον εθνικό αγώνα και ιδρύσαμε τη δημοκρατία μας, σώσαμε τις ζωές και τις περιουσίες όλων όσοι ζουν στην Ανατολία και καταφεύγουν στην Ανατολία».

Πηγή: skai.gr