Επίσκεψη του Kids Save Lives στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Εκπρόσωποι του ανθρωπιστικού οργανισμού KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και της ΕΕΕΠΦ – Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την άμεση εφαρμογή τηλε-εκπαίδευσης, στις Πρώτες Βοήθειες, μαθητών, εκπαιδευτικών και υπαλλήλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης, αλλά και η πραγματοποίηση νέων, πιλοτικών προγραμμάτων.

Συγκεκριμενα, τα γραφεία της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν ο κ. Αναστάσης Σαμαράς και ο κ. Αναστάσης Στεφανάκης, εκπρόσωποι του ανθρωπιστικού οργανισμού Kids save lives -Τα παιδιά σώζουν ζωές και της Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνέχιση της συνεργασίας τους με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων και η εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών στις Πρώτες Βοήθειες. Σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας συζητήθηκε η χρήση της τεχνολογίας με σκοπό την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών, εκπαιδευτικών και υπαλλήλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα και θα υλοποιηθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2020. Η εκπαίδευση αυτή θα επικαιροποιήσει τις γνώσεις των 1677 εκπαιδευτικών, οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά το 2019-2020 στην εκπαίδευση χορήγησης Α Βοηθειών. Το εργαλείο εκπαίδευσης παραμένει το εγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών/-τριων και εκπαιδευτικών στις Α’ Βοήθειες Kids save Lives με την κατάλληλη προσαρμογή του στη φάση πανδημίας του COVID-19, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Μέχρι τώρα έχουν εκπαιδευτεί δωρεάν 70,000 μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς σε περισσότερα από 600 σχολεία της Χώρας με την εθελοντική συμμετοχή 830 περίπου πιστοποιημένων εκπαιδευτών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα νέα πιλοτικά προγράμματα Α Βοηθειών που θα ξεκινήσουν σύντομα σε επιλεγμένα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρά τις αντιξοότητες που επιφέρει ο Covid-19, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τη θεσμοθέτηση του μαθήματος “Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” καθώς πραγματοποιούνται στρατηγικές κινήσεις που τη φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο ωρολόγιο πρόγραμμα των ελληνικών σχολείων.