Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Ξεκίνησε η εκφώνηση της απόφασης επί της ενοχής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβηκε στην έδρα στις 11:20 και, αφού η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη εκφώνησε τα ονόματα των κατηγορούμενων, ξεκίνησε η ανάγνωση.

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων είναι απόντες, με παρόντες μόνο 11 και ουδείς από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Τα μέτρα ασφαλείας εντός της αίθουσας είναι δρακόντεια με απόλυτη τήρηση των αποστάσεων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα. Προ ολίγου αναγνώστηκε η ιστορική απόφαση που κρίνει ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή.

Περίπου 20.000 κόσμου έξω από το εφετείο έχει ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.

Το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, όπου εκφωνείται η απόφαση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δίνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης, η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι:

    Μιχαλολιάκος

    Κασιδιάρης

    Λαγός

    Γερμενής

    Παναγιώταρος

    Παπάς

    Ματθαιόπουλος

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση:

    Άγγος

    Αποστόλου

    Καζαντζόγλου

    Καλαρίτης

    Μιχαλάρος

    Μπαρέκας

    Παπαβασιλείου

    Παπαδόπουλος

    Πόπορη

    Ρουπακιάς

    Σκιατούνης

    Σκάλκος

    Στεργιοπουλος

    Στρατος

    Τσακανικας

    Τσορβας

    Τσαλικης

    Χατζηδάκης

    Χρυσαφιτης