Ερντογάν: Προανήγγειλε ναυπήγηση μη επανδρωμένων υποβρυχίων

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε σχέδιο συνεργασίας με την Αγγλία για ναυπήγηση υποβρυχίων.

Η τουρκική δύναμη στη θάλασσα θα ενισχυθεί σημαντικά δεσμεύθηκε, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική κυβέρνηση, μετρώντας αντίστροφα τον χρόνο για τις εκλογές της 14ης Μαΐου, μετατοπίζει πλέον τις υποσχέσεις της από την οικονομία στην ασφάλεια.

Ειδικότερα, σε μεγάλη τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο νέο αεροπλανοφόρο που κατασκεύασαν οι Τούρκοι, το Anadolu. Όπως είπε, σκοπός του κόμματός του είναι μετά το Anadolu, να κατασκευαστεί και άλλο ένα αεροπλανοφόρο διπλάσιο σε μέγεθος ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η τουρκική δύναμη στη θάλασσα.

 «Πρέπει να δείξουμε πως είμαστε άξιοι διάδοχοι του Μπαρμπαρόσα», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. «Το πλοίο Αnadolu διαθέτει 1300 άτομα προσωπικό. Και με τα 1300 άτομα και θα ανοιχτεί στις γαλάζιες θάλασσες στη Μεσόγειο και θα δείξει την δύναμη του Τούρκου. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Έχω συνομιλίες με τους Ισπανούς, ξέρετε αυτό το πλοίο το ναυπηγήσαμε μαζί με τους Ισπανούς. Συνομιλώ με τους Άγγλους για να ναυπηγήσουμε το διπλάσιο αυτού του πλοίου. Δηλαδή το αεροπλανοφόρο μας θα το μεγαλώσουμε περισσότερο καθώς πρέπει να αυξήσουμε την ισχύ μας στις θάλασσες

Παράλληλα, ανακοίνωσε σχέδιο συνεργασίας με την Αγγλία για ναυπήγηση υποβρυχίων.

 «Όλα το σκαρί του Anadolu ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία της Τουρκίας. Σήμερα τα ναυπηγεία της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν φτάσει σε σημαντικό σημείο. Σήμερα έρχονται από την Αμερική και από το Πακιστάν για να ναυπηγήσουν φρεγάτες. Όπως κάποιοι άλλοι που λένε ”μήπως μπορούμε να ναυπηγήσουμε στην Τουρκία κάποιο αεροπλανοφόρο”.  Κάποιοι άλλοι εξετάζουν τη ναυπήγηση υποβρυχίων. Όπως η Αγγλία θέλει να συνεργαστούμε στη ναυπήγηση υποβρυχίων. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Εμείς στο ζήτημα των υποβρυχίων κάνουμε και άλλο ένα βήμα. Φτάνουμε στο σημείο που θα ναυπηγήσουμε μη επανδρωμένο υποβρύχιο. Η τεχνολογία συνέχεια ανανεώνει τον εαυτό της», ανέφερε.

naftemporiki.gr