Εθελοντική εργασία για τα παιδιά που έχουν ανάγκη

Η Pfizer Hellas, υλοποιώντας με συνέπεια και συνέχεια πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας, πραγματοποίησε πρόσφατα εθελοντικές ενέργειες, με βασικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που έχουν ανάγκη. Βασικοί συντελεστές των δράσεων αυτών ήταν οι εργαζόμενοι της εταιρείας, που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την ανακαίνιση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων στο Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών(ΚΑΣΠ) στην Αθήνα και στο «Παιδικό Χωριό SOS» στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες των εθελοντών της Pfizer Hellas, που συμμετείχαν στη διήμερη δράση στην Αθήνα, διαμόρφωσαν, μεταξύ άλλων, μια όμορφη και ασφαλή παιδική χαρά  και ανακαίνισαν δύο παιδαγωγικές αίθουσες για τα περίπου 50 παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, στα οποία παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες αποκατάστασης από το Κέντρο. Παράλληλα, περίπου 25 εθελοντές εργαζόμενοι από τη Β. Ελλάδα, ανακαίνισαν την αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων του Παιδικού Χωριού, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, να ψυχαγωγούνται και να περνούν στιγμές δημιουργικότητας σε έναν ευχάριστο και φωτεινό περιβάλλον.

Η κα. Όλγα Λεβέντη, Διευθύντρια του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας δήλωσε σχετικά: «Με δεδομένη την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις αυξημένες απαιτήσεις για την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών του Κέντρου, η προσφορά της Pfizer Hellas  και των εργαζομένων της,  αποτελεί για εμάς  βοήθεια ανεκτίμητη και το βασικότερο διαπιστώσαμε ότι  η προσφορά δεν περιορίστηκε μόνο στη παροχή ανιδιοτελούς κοινωνικού έργου, αλλά  αφορά  στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, χαρακτηρίζεται από υψηλή αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον στον πλησίον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς, τους εργαζόμενους και  τα παιδιά μας, τους αποδέκτες της προσφοράς αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης,  μαζί με τις ευχές μας για τη συνέχιση και στο μέλλον αυτής της εξαιρετικής συνεργασίας.»

Ο κ. Άκης Δρεπανίδης Διευθυντής Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου & Στέγης Νέων Θεσσαλονίκης, δήλωσε σχετικά: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Pfizer και  τους εργαζομένους της που με τόσο κέφι και ενθουσιασμό προσέφεραν το χρόνο τους και όχι μόνο, ως ένα ελάχιστο δείγμα της ευαισθησίας και της υπευθυνότητας που τους διακρίνει τόσο ως εταιρεία, όσο και ως μεμονωμένα πρόσωπα».

Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής του τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas και επικεφαλής του προγράμματος Ε.Κ.Ε, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για άλλη μια φορά μας δόθηκε η ευκαιρία, να συνεργαστούμε με δύο τόσο αξιόλογους φορείς, που προσφέρουν πραγματικά σπουδαίο έργο, και να συνεισφέρουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών που χρειάζονται τη στήριξή μας. Τα χαμόγελα και η χαρά που είδαμε στα πρόσωπά τους, αποτελούν για εμάς την πιο μεγάλη ανταμοιβή και ενισχύουν τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε την αποστολή μας, που είναι να υπηρετούμε την Υγεία και τη Ζωή.»

 

Pfizer Inc: Μαζί για έναν υγιέστερο κόσμο

 

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια, καθώς  και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε εμάς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δεσμεύσεις μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.pfizer.gr

error: Content is protected !!