Φ. Γεννηματά: «Αν υπάρξει θύμα, ο Τσίπρας θα έχει την ευθύνη»

«Αν υπάρξει θύμα, ο Τσίπρας θα έχει την ευθύνη», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά με αφορμή τη νέα επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι ντροπή να μιλούν για προβοκάτσια όταν από τις έρευνες της αστυνομίας προκύπτει ότι η χθεσινή επίθεση έγινε με το ίδιο όπλο που είχαν γίνει και άλλα χτυπήματα. Υπάρχει τρομοκρατική δολοφονική επίθεση και σύμφωνα με την αστυνομία ήθελαν νεκρό. Από θαύμα γλίτωσε ο άνθρωπος που δούλευε εκείνη την ώρα. Πήγα μετά το ντιμπέιτ εκεί να τους συμπαρασταθώ, ανησυχώ γι’ αυτούς», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Την προηγούμενη φορά οι αστυνομικοί μου είπαν ότι έχουν εντολές να μην πηγαίνουν πέρα από έναν συγκεκριμένο δρόμο. Η αστυνομία γιατί δεν παίρνει αυτές τις εντολές; Υπάρχει άβατο στο κέντρο της Αθήνας. Ζητήσαμε παραίτηση Τόσκα, χωρίς αποτέλεσμα. Το περιστατικό αυτό δεν αφορά το ΠΑΣΟΚ, αφορά τα Εξάρχεια. Δεν ανέχομαι δηλώσεις του τύπου ζούμε σε μια ασφαλή χώρα», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Για τη φορολογία, η κ. Γεννηματά τόνισε: «Η φορολογική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί. Έχει μειωθεί το εισόδημα των νοικοκυριών κατά 2,7 δισ. Η υπεροφολόγηση έχει ημερομηνία λήξης και ισοπεδώνει τη μεσαία τάξη, όπως ομολόγησαν και οι ίδιοι».

Για τον νόμο Παρασκευόπουλο, είπε: «Δεν μπορεί να αφήνει τους πάντες να βγαίνουν από τη φυλακή και σήμερα φαίνονται τα αποτελέσματα».

Για τους πλειστηριασμούς, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε: «Έχουμε ζητήσει τροπολογία για παράταση για να καλυφθεί η πρώτη κατοικία. Απαιτούμε προστασία της πρώτης κατοικίας των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί. Εμείς θα τη φέρουμε, θα την ψηφίσουν; Δεν παίζεις με το σπίτι του άλλου».

Για τις εκλογές στην κεντροαριστερά, η κ. Γεννηματά τόνισε: «Αν πάνε στις κάλπες περισσότεροι από 100.000 ψηφοφόροι, θα είναι επιτυχία. Το ΠΑΣΟΚ είναι πρωτεργάτης σε αυτή την προσπάθεια και πρέπει να αναγνωριστεί αυτό. Όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ χωρούν. Υπηρέτησα το ΠΑΣΟΚ από όποια θέση μου ζητήθηκε. Υπήρξα στρατιώτης και προτεραιότητά μου είναι η ενότητα».

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που τη θέλουν φαβορί, η κ, Γεννηματά αρνήθηκε τον τίτλο: «Έχω μάθει να μην ακούω τη λέξη φαβορί παρά μόνο για την Κεντροαριστερά. Κερδισμένος θα είναι ο χώρος».

Η ίδια αρνήθηκε να τοποθετηθεί στο ενδεχόμενο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, λέγοντας: «Η αντίληψη αυτή είναι ηττοπαθής. Δεν είμαστε συμπλήρωμα κανενός. Θα μετρηθούμε στα ίσα μαζί τους. Έτσι θα μπορέσουμε να συζητήσουμε όλοι μαζί και να υπάρξει εθνικό σχέδιο για τον τόπο. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το ποσοστό που θα μας δώσει ο λαός».
ΑΠΕ-ΜΠΕ