Κυρ. Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει την τάξη»

Νέα αντεπίθεση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά της Κυβέρνησης, η οποία εξαπέλυσε ξανά πυρά κατά της ΝΔ, μέσω του Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως δηλώνει ο Πρόεδρός της, προχωρά άμεσα στην κατάθεση δύο τροπολογιών, για την άμεση κατάργηση του «νόμου Παρασκευόπουλου» και για την «ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας». Εκτοξεύοντας πυρά κατά της Κυβέρνησης, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρει, «στη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής στη Βουλή έθεσα στον κ. Τσίπρα συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με την αυξημένη ανομία και την εγκληματικότητα στη χώρα μας.

Αναφορές σε μία σειρά ζητημάτων
Ο Κυρ. Μητσοτάκης τονίζει ότι μίλησε για:
• τις επιπτώσεις του Νόμου Παρασκευόπουλου, που έβγαλε από τις φυλακές 2.000 κρατούμενους, που είχαν καταδικασθεί για κακουργήματα, πολλοί εκ των οποίων υποτροπίασαν
• την ανάγκη να λειτουργήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας, τις οποίες η Κυβέρνηση κατήργησε, ώστε να σταματήσουν να αποτελούν διευθυντήρια του οργανωμένου εγκλήματος
• τις περιπολίες της αστυνομίας, που έχουν περιοριστεί δραματικά με συνέπεια να αυξηθεί η καθημερινή εγκληματικότητα
• την απαράδεκτη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, κάνοντας ρητή αναφορά στις επιθέσεις που δέχονται σχεδόν καθημερινά οι αστυνομικοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
• τους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες και τις συμπεριφορές τραμπούκων στα Πανεπιστήμια, τους οποίους η Κυβέρνηση καταγγέλλει στα λόγια, ενώ στην πράξη τους προστατεύει».
«Σε όλα αυτά ο κ. Τσίπρας απάντησε με αποπροσανατολιστικές συκοφαντίες. Μόνο που καμία συκοφαντική παράσταση δεν μπορεί πια να σκεπάσει την πραγματικότητα», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας «δεν πέρασαν παρά μόνο τρεις μέρες για να εκδηλωθεί νέα τρομοκρατική επίθεση με σφαίρες κατά αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ».

Έκκληση στον Πρωθυπουργό «να λύσει τα χέρια της Αστυνομίας»
«Απευθύνω μια ακόμη έκκληση στον κ. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του. Η Κυβέρνησή του μοιάζει όχι μόνον να μην μπορεί, αλλά και να μην θέλει να προστατεύσει την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα μας», δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σχολιάζοντας δηκτικά και τις αναφορές του Πάνου Καμμένου, συμπληρώνει «αντί να μιλάνε αόριστα για προβοκάτορες, ας τους συλλάβουν. Αντί να μιλάνε για παρακράτος, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη τους για τις δικές τους ευθύνες. Και ας λύσουν, επιτέλους, τα χέρια της αστυνομίας η οποία, όταν δεν εμποδίζεται από τις ιδεοληψίες τους, κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της».
Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της ΝΔ, το κόμμα του «θα καταθέσει άμεσα τροπολογίες για την κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου και την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας. Θέλουμε ασφαλείς, ελεύθερους και αξιοπρεπείς πολίτες, σε μια ασφαλή και αξιοπρεπή Ελλάδα. Αυτό αξίζουμε και αυτό θα πετύχουμε».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

error: Content is protected !!