Φινλανδοί θα φτιάξουν προτομή του Τραμπ με σκοπό να… λιώσει [Βίντεο]

Θυμόμαστε την ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων»; Με τον Κάρι Γκραντ, την Εύα Μαρί-Σαιντ και τον Τζέιμς Μέισον; Τη σκηνή πάνω στο όρος Ράσμορ (Mount Rashmore), στην πλαγιά του οποίου είναι λαξευμένες οι προτομές τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων; Του Τζορτζ Ουάσινγκτον, του Τόμας Τζέφερσον, του Αβραάμ Λίνκολν και του Θίοντορ Ρούζβελτ;

Project Trumpmore – Official Trailer from Admin ProjectTrumpmore on Vimeo.

Μια ομάδα που δραστηριοποιείται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θέλει να επαναλάβει το πρότζεκτ. Λαξεύοντας την προτομή του σημερινού Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Με μια διαφορά: η προτομή θα λαξευθεί σε ένα παγετώνα. Ο οποίος θα λιώσει. Για να «επιβεβαιώσει» τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν υφίσταται υπερθέρμανση του πλανήτη, ότι πρόκειται για σκευωρία.

Η ομάδα ακούει στο όνομα «Melting Ice», έχει έδρα την Φινλανδία, και έχει ξεκινήσει καμπάνια για να συγκεντρωθεί το ποσό των 500.000 δολαρίων ώστε να είναι εφικτή η ολοκλήρωση του πρότζεκτ Τράμπμορ (κατά το «όρος Ράσμορ»): μια ύψους 35 μέτρων προτομή του σημερινού Αμερικανού Προέδρου από πάγο, στην πλαγιά ενός παγετώνα.

Άλλωστε, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν αυτός που, στις 6 Νοεμβρίου του 2012, είχε τουιτάρει: «Η έννοια της υπερθέρμανσης του πλανήτη επινοήθηκε από (και για) τους Κινέζους, για να καταστήσουν την αμερικανική βιομηχανία μη ανταγωνιστική»; Και τον Φεβρουάριο του 2014 είχε τουιτάρει «μεγάλη χιονοθύελλα, η οποία θέτει νέο ιστορικό ρεκόρ, και θερμοκρασίες παγετού στις ΗΠΑ. Έξυπνο το ότι οι απατεώνες της ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ άλλαξαν το όνομα σε ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»;

«Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα, σήμερα» επισήμανε, σε ανακοίνωση Τύπου, ο πρόεδρος της «Melting Ice», Νίκολας Πριέτο. «Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σκέφτονται κατά πόσον είναι ένα πραγματικό ζήτημα. Θέλουμε να φτιάξουμε το μνημείο για όλους μας, ώστε να δούμε για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνει η προτομή, πριν λιώσει. Συχνά, ο κόσμος πιστεύει μόνο σ’ αυτό που βλέπει με τα μάτια του» τόνισε.

in.gr