Γ. Βαρουφάκης: «Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έλεγε ανοησίες, ήμουν έξαλλος»

«Ήμουν έξαλλος όταν διάβασα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στο κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας τον Σεπτέμβριο του 2014 στη ΔΕΘ, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έβγαζε αφρούς από τα αυτιά του, γιατί (το πρόγραμμα) έλεγε ανοησίες.

Ο κ. Βαρουφάκης θύμισε ότι τότε έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «δάκρυα και αίμα», με το οποίο «ουσιαστικά αποδόμησε όλο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». «Όταν έγραφα αυτό το άρθρο θεωρούσα ότι η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε τελειώσει», συνέχισε και πρόσθεσε ότι είχε ξεκαθαρίσει στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το εξής: «Αν θες να βοηθήσω, πριν καταθέσετε οικονομικό πρόγραμμα, θα μου το δώσετε».

Μετά, όπως είπε, έλαβε τηλεφώνημα από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «σαν να μην έτρεχε τίποτα». Κατά τον πρωήν υπουργό Οικονομικών τού είπαν: «Αυτό είναι το πρόγραμμα του κόμματος, αλλά αν γίνουμε κυβέρνηση σε θέλουμε υπουργό Οικονομικών. Δεν υπάρχει κανένας λόγο να δεσμεύεσαι από το πρόγραμμα του κόμματος».

«Το Νοέμβριο μου έδωσαν να καταλάβω ότι δέχονται ότι ήταν λάθος το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ήμαστε σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη και συζητάγαμε ολόκληρο το βράδυ, έγινε πλήρης αποδοχή της κριτικής που είχα κάνει», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.