Γεραπετρίτης: «Συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων»

– Παρέλαβε από Καραμανλή

Είπε ότι συστήνεται επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας

Πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί η παράδοση παραλαβή του υπουργείου Μεταφορών, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να αναλαμβάνει τη θέση.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό ως αντικαταστάτης του παραιτηθέντα Κώστα Καραμανλή, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την φρικτή σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Σκοπός της ανάληψης της θέσης αυτής είναι η διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος από ανεξάρτητη υπερκομμματική επιτροπή και η εξασφάλιση ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπ. Μεταφορών ο κ. Γεραπετρίτης είπε: «Βιώνουμε μέρες μαύρες για τη χώρα βιώνουμε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες όλοι είμαστε συντετριμμένοι. θέλω να ευχαριστήσω την υπουργό για το πολιτικό υπόδειγμα την ευθιξία του να αναλάβει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη που υπάρχει όταν χάνονται ζωές με τέτοιο τρόπο.

Αναλαμβάνω με ειδική εντολή από τον πρωθυπουργό με τους εξής τρεις σκοπούς:

Πρώτον να διερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους φθάσαμε να θρηνήσουμε απώλεια ζωών. Η έρευνα θα είναι ενδελεχής και διαφανής. Θα συσταθεί σήμερα επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας. Τις παθολογίες και τις αδράνειες που υπήρξαν διαχρονικά, αντικειμενικά.

Δεύτερον να διασφαλίσουμε τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών για να μην υπάρξει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά την ταχύτητα των έργων.

Τρίτον να αναληφθούν όλες οι άμεσες ενέργειες εξασφάλισης της ασφάλειας των υποδομών των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Να σημειώσω ότι δεν αναλαμβάνω την καθημερινή διαχείριση του υπουργείου υπάρχου υφυπουργοί που θα συνεχίσουν τη δουλειά τους όπως και οι γενικοί γραμματείς.

Να επισημάνω ότι η δουλειά του υπουργείου θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. Να σας πως εντελώς ειλικρινά ότι είναι μια βαριά ευθύνη η εντολή που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια τραγωδία. Να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους και να πω ότι αυτό το δύσκολο και στενάχωρο έργο θα φθάσει μέχρι τέλους. Θα διερευνηθούν όλα».

Πηγή: iefimerida.gr