Οι αυτοδιοικητικοί της Χαλκιδικής για την τραγωδία στα Τέμπη

Το μήνυμα του Δημάρχου κ. Καρρά:

 «Είμαι κι εγώ συγκλονισμένος, όπως και όλοι, μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανή σιδηροδρομική τραγωδία. Σήμερα πονάμε όλοι και δεν μπορούμε να βρούμε λόγια παρηγοριάς για τους γονείς που δεν θα ξαναδούν τα παιδιά τους, για τις οικογένειες που δεν θα ξανασμίξουν με τους δικούς τους.

Η έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις και η απόδοση ευθυνών είναι δίκαιο αίτημα για τις ψυχές που χάθηκαν. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που πενθούν για την απώλεια των αγαπημένων τους κι εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Ο Δήμος Πολυγύρου προσφέρει 50 φυάλες αίματος

Ο Δήμος Πολυγύρου αποστέλλει 50 μονάδες αίματος από την Τράπεζα Αίματος του Δήμου ως αρωγή στις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει για την περίθαλψη των τραυματιών από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος δήλωσε:

“Νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Είμαστε όλοι μας συγκλονισμένοι! Με αίσθημα αλληλεγγύης και σεβασμού, απέναντι στους τραυματίες του δυστυχήματος, αποστέλλουμε 50 μονάδες αίματος, από την τράπεζα του Δήμου μας, ώστε να βοηθήσουμε στην περίθαλψή και ανάρρωσή τους. Ας είναι το τελευταίο…”.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος σχολίασε:

Κουράγιο στους συγγενείς των θανόντων στέλνει σε μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος, στο άκουσμα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη που μετράει μέχρι αυτή την ώρα 38 νεκρούς.

«Η σημερινή είναι από τις μέρες που σηκώνεσαι άρρωστος χωρίς να υπάρχει παθολογική αιτία. Το ξενύχτι μπροστά στην τηλεόραση παρακολουθώντας την ανείπωτη τραγωδία, ο κακός λίγος ύπνος αλλά κυρίως ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ που δεν αφήνει το μυαλό να ηρεμήσει, κουρελιάζουν το ’’είναι’’ σου! Μέχρι πότε η Ελλάδα θα θρηνεί για τα παιδιά της από ανθρώπινα λάθη και παραλείψεις δεκαετιών; Κουράγιο σε γονείς και συγγενείς των χαμένων ψυχών και οι εικόνες που είδαμε ας είναι οι τελευταίες εικόνες πόνου και καταστροφής!», αναφέρει σε μήνυμά του ο κ. Γιώργος.

Μήνυμα δημάρχου Κασσάνδρας για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη

Ο δήμος Κασσάνδρας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για το μέγεθος της τραγωδίας των Τεμπών και η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά μέσω σχετικής ανάρτησής της στο FB αναφέρει:

 «Μας ήρθε η Άνοιξη πικρή …πώς να χωρέσουν τόσα συναισθήματα σε λέξεις…

Η Ελλάδα μας πενθεί».