Η Ακρόπολη στα 7 πιο αγαπημένα Μνημεία της UNESCO

Στον κόσμο υπάρχουν 1.100 Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, εκ των οποίων 503 βρίσκονται στην Ευρώπη.

Καθώς οι μέρες μεγαλώνουν και οι άνθρωποι ανυπομονούν να περάσουν και πάλι περισσότερο χρόνο έξω, o διαδικτυακός ταξιδιωτικός πράκτορας loveholidays ανέλυσε τα πιο αγαπημένα μνημεία UNESCO για να να δώσει στους ταξιδιώτες λίγη έμπνευση για τα καλύτερα ευρωπαϊκά αξιοθέατα. Η κατάταξη βασίζεται σε πραγματικές κριτικές επισκεπτών από το TripAdvisor και σε δεδομένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αναρτήσεις στις οποίες εμφανίζεται το κάθε μνημείο.

Η πόλη της Βουδαπέστης καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως το πιο αγαπημένο μνημείο της UNESCO στην Ευρώπη ενώ η Ακρόπολη βρίσκεται στην 7η θέση βάσει των TripAdvisor κριτικών και των tag στο Twitter!

Στον κόσμο υπάρχουν 1.100 Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, εκ των οποίων 503 βρίσκονται στην Ευρώπη. Η loveholidays ανέδειξε τα 30 δημοφιλέστερα στους ταξιδιώτες, που είναι τα ακόλουθα:

Μεθοδολογία:

Για τη δημιουργία της κατάταξης, το loveholidays συνέταξε έναν κατάλογο όλων των μνημείων της UNESCO στην Ευρώπη και συνέλεξε τα ακόλουθα δεδομένα για κάθε μνημείο:

Αριθμός κριτικών 5 αστέρων στο Tripadvisor

Στις τοποθεσίες που δεν ήταν διαθέσιμες δόθηκε βαθμολογία κριτικής Tripadvisor 0. Όπου ήταν δυνατόν, οι τοποθεσίες με 2 τοποθεσίες που ήταν καταχωρημένες στο Tripadvisor συγκέντρωσαν τις κριτικές.

Αριθμός αναρτήσεων στο Twitter στη Γερμανία που αναφέρουν κάθε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς

Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν μεταξύ 07/03/2022 και 06/03/2023.

Οι τιμές για κάθε παράγοντα κανονικοποιήθηκαν στη συνέχεια, ώστε να δοθεί σε κάθε παράγοντα μια βαθμολογία μεταξύ 0 και 1, με την υψηλότερη τιμή να δίνει βαθμολογία 1 και τη χαμηλότερη βαθμολογία 0. Στη συνέχεια αθροίστηκαν και πολλαπλασιάστηκαν επί 50, ώστε να δοθεί σε κάθε τοποθεσία μια συνολική βαθμολογία 100. Στη συνέχεια, οι τοποθεσίες κατατάχθηκαν με βάση αυτή τη βαθμολογία.

naftemporiki.gr