Η Χαλκιδική για πρώτη φορά κινηματογραφείται από το Russia 24, φωτογραφίζεται από την Ολλανδική Vogue και πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ της Ιταλικής RAI5!

Η Χαλκιδική ανοίγει δυναμικά τη φετινή σεζόν με την ολοκλήρωση τριών press trip από την Ολλανδία, Ρωσία και Ιταλία.

Η αρχή έγινε στις 17-20 Απριλίου με τη φωτογράφιση μόδας για την Ολλανδική Vogue, που οργάνωσε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ των Κάτω Χωρών. Την πρώτη μέρα, ο φωτογράφος του περιοδικού και το στέλεχος του Οργανισμού εξερεύνησαν την περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη προκειμένου να επιλεγούν οι κατάλληλες τοποθεσίες για τη φωτογράφιση ενώ τις 2 επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε η φωτογράφιση μόδας με πρωταγωνίστρια ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα της Ευρώπης, την Jessie Bloemendaal. Η φωτογράφιση θα συμπεριληφθεί στο τεύχος Ιουλίου 2017.

Στη συνέχεια και για πρώτη φορά, ένα Ρωσικό συνεργείο κινηματογράφησε τις ομορφιές της Χαλκιδικής! Το μεγάλο ρωσικό ειδησεογραφικό κανάλι Russia 24, ταξίδεψε στην Ελλάδα για την παραγωγή έξι συνολικά επαγγελματικών βίντεο, με χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή τα αξιοθέατα, τις υποδομές και τα είδη του τουρισμού, συνολικά για την Ελλάδα αλλά και ειδικότερα για τις περιοχές Αθήνα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Στόχος της παραγωγής είναι να παρέχει στους ρώσους τουριστικούς πράκτορες χρήσιμες πληροφορίες, προκειμένου να ενημερώνουν καλύτερα ρώσους τουρίστες, που επιλέγουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα. Στη Χαλκιδική φιλοξενήθηκαν από τις 28 Απριλίου μέχρι τη 1 Μαΐου και πραγματοποίησαν γυρίσματα σε διάφορα σημεία της Σιθωνίας, της περιοχής προ του Άθω και της Αμμουλιανής ενώ επικεντρώθηκαν εκτός από τις εξωτικές παραλίες, και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως πολιτισμικός, θρησκευτικός, spa & wellness, γαστρονομικός, φυσιολατρικός κτλ. Το video θα περιλαμβάνει και στατιστικά στοιχεία για τη Χαλκιδική με σκοπό να επισημάνει πόσο σημαντικός προορισμός είναι η Χαλκιδική.

Παράλληλα, την ίδια περίοδο φιλοξενήθηκε στη Χαλκιδική και το τηλεοπτικό συνεργείο της RAI5 προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα για μία σειρά 6 επεισοδίων ντοκιμαντέρ με θέμα: The Sense of Beauty – Arte, Cultura, Natura, το οποίο θα γυριστεί σε όλο τον κόσμο ενώ όσον αφορά την Ελλάδα, θα περιλαμβάνει πλάνα από τον Όλυμπο, τα Μετέωρα και τη Χαλκιδική. Το Ιταλικό press trip που οργανώθηκε από την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού στην Ιταλική αγορά Ελένη Σαρικώστα, βρέθηκε στη Χαλκιδική 27-30 Απριλίου και πραγματοποίησε γυρίσματα στα Αρχαία Στάγειρα, Ουρανούπολη, Βαρβάρα, στο καρνάγιο και το Πολιτιστικό Κέντρο της Ιερισσού καθώς και σε περιοχές της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας. Παράλληλα, στο ντοκιμαντέρ θα φιλοξενηθεί συνέντευξη της καθηγήτριας πανεπιστημίου κας Δήμητρας Σφενδόνη για τη ζωή και το έργο του φιλόσοφου Αριστοτέλη.