Η Χαλκιδική «μάγεψε» τους 270 συμμετέχοντες του κορυφαίου συνεδρίου του Institute of Travel & Tourism (ITT)

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων αναχώρησαν τα 270 στελέχη της αφρόκρεμας της βιομηχανίας των ταξιδιών του τουρισμού της Βρετανίας, που επισκέφτηκαν τη Χαλκιδική για να συμμετέχουν στο κορυφαίο συνέδριο ΙΤΤ Conference 2024 που πραγματοποιήθηκε 3-5 Ιουνίου στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras.

Το σημαντικό αυτό συνέδριο που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 26 χρόνια, πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, του γραφείου ΕΟΤ της Αγγλίας και Ιρλανδίας, του ΕΟΤ, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς.

Το συνέδριο αποτέλεσε μια πλατφόρμα γεμάτη ενδιαφέρουσες συνεδρίες και δικτύωση, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν σημαντικούς ομιλητές που επικεντρώθηκαν στα επίκαιρα θέματα της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), του ανθρώπινου δυναμικού, της συμπερίληψης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και να αναπτύξουν επαγγελματικές συνεργασίες. Η γνωστή φιλοξενία της Χαλκιδικής διασφάλισε ότι κάθε επισκέπτης απόλαυσε το καλύτερο που έχει να προσφέρει ο προορισμός, από τα μαγευτικά τοπία έως τον πλούσιο πολιτισμό και από τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα μέχρι την θερμή φιλοξενία, δημιουργώντας έτσι πρεσβευτές της μοναδικής γοητείας της Χαλκιδικής. Μέσα από ένα καλά σχεδιασμένο και στοχευμένο παράλληλο πρόγραμμα, που συμπεριλάμβανε εκδρομές με καραβάκι, επίσκεψη σε παραδοσιακούς οικισμούς, εκδρομές στην φύση, επίσκεψη σε οινοποιείο και οινογνωσία και βέβαια μπάνιο στις εξωτικές και βραβευμένες με Γαλάζιες σημαίες παραλίες της, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα του ποικίλου τουριστικού τοπίου της Χαλκιδικής. Εκείνο που κέρδισε όμως τις εντυπώσεις ήταν η επίσκεψη σε μονάδα μεταποίησης της ελιάς, όπου είδαν από κοντά πως παράγονται οι διάσημες βρώσιμες ελιές της Χαλκιδικής που εξάγονται σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η θετική εμπειρία έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τους συμμετέχοντες σε πραγματικούς πρεσβευτές της Χαλκιδικής, προωθώντας τον προορισμό μέσα στα δίκτυα τους και εμπνέοντας μελλοντικούς ταξιδιώτες.

Αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της στις βιώσιμες πρακτικές, το συνέδριο εφάρμοσε μια μοναδική πρωτοβουλία. Για πρώτη φορά, το Institute of Travel & Tourism ζήτησε από τους συμμετέχοντες να πληρώσουν ένα ποσό για να αντισταθμίσουν το αποτύπωμα άνθρακα του συνεδρίου, στο πλαίσιο της δέσμευσής τους να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ITT ως οργανισμός αλλά και των μελών τους. Το ποσό που συγκεντρώθηκε σε συνεννόηση με τον ΤΟΧ θα δοθεί σε μία τοπική περιβαλλοντική οργάνωση για την υποστήριξη του έργου της στη διάνοιξη μονοπατιών και την προστασία της φυσικής ομορφιάς της περιοχής. Αυτή η πρωτοβουλία βρήκε απήχηση στους περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους συνέδρους, ενισχύοντας περαιτέρω την εικόνα της Χαλκιδικής ως υπεύθυνου και φιλικού προς το περιβάλλον τουριστικού προορισμού.

 «Η επιτυχία του συνεδρίου ITT είναι απόδειξη των συνεργατικών προσπαθειών όλων των εμπλεκομένων», δήλωσε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Υπουργό, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταφέραμε να φιλοξενήσουμε αυτή την διοργάνωση τόσο επιτυχημένα. Θέλω επίσης, να ευχαριστήσω θερμά την Προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Αγγλίας & Ιρλανδίας, κα Ελένη Σκαρβέλη για την άψογη συνεργασία, καθώς και τον χορηγό μας, την εταιρεία Dolphins of Greece που προσέφερε τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων. Δεν είναι τυχαίο ότι τη Χαλκιδική προτιμούν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Βρετανοί και είμαι πεπεισμένος ότι η θετική δημοσιότητα που δημιουργήθηκε και οι θετικές εμπειρίες που αποκόμισαν οι σύνεδροι, θα μεταφραστεί σε περαιτέρω αύξηση του Βρετανικού τουρισμού για την περιοχή μας».