Ιδιαίτερος ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου φέτος στον Πολύγυρο

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας και Πολυγύρου κ.κ.ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ πλαισιωμένος από τους ιερείς και τους διακόνους του πανηγυρίζοντος Ναού.

Ωστόσο, η φετινή Πανήγυρις διέφερε αυτών των προηγούμενων ετών καθώς τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών. Παρ’ όλη την κατάσταση, όμως, όπως και κάθε χρόνο με προτροπή του Σεβασμιωτάτου τηρήθηκε εξ’ ολοκλήρου η εκκλησιαστική τάξη, αλλά χωρίς να καταπατηθεί κανένας εκ των κανόνων που η πολιτεία θέσπισε για την προστασία της ευρύτερης κοινωνίας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.        

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ο Σεβασμιώτατος, οι ιερείς και οι διάκονοι πραγματοποίησαν… την λιτάνευση της εικόνος του Αγίου εντός του Ιερού Ναού και στο τέλος της Ακολουθίας ο Μητροπολίτης Νικόδημος ανέγνωσε δύο ευχές υπέρ της εξάλειψης της ενεστώσης πανδημίας πάνω από τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νικολάου και Χαραλάμπους, προστατών και πολιούχων του Πολυγύρου, μαζί και το κόλλυβο προς τιμή του σήμερον τιμώμενου Αγίου.