Ιερά Σύνοδος: Καθιέρωσε Ημέρα Αγέννητου Παιδιού

Η Ιερά Σύνοδος προχώρησε στην καθιέρωση «ημέρας του αγέννητου παιδιού», όπως φαίνεται από σχετική εγκύκλιο που είδε το φως της δημοσιότητας. Οπως τονίζεται στη σχετική εγκύκλιο που έχει αριθμό πρωτοκόλλου 5721/2018 η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για την προστασία του παιδιού και για να υπάρξει λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Το κίνημα “Αφήστε με να ζήσω” που πήρε και τη σχετική πρωτοβουλία εξέδωσε πανηγυρική ανακοίνωση όπου και αναφέρει: «Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης υποδεχθήκαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού. Το κίνημά μας, «Αφήστε με να ζήσω», πιστό στο Λόγο του Ευαγγελίου και στην Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, διακηρύττει την αλήθεια, ότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως και αγωνίζεται για την προστασία της ζωής του χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Πρόκειται προφανώς για απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, ειδικά από όλους όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα στην άμβλωση.