Ιβάν Σαββίδης: Γιατί «έπρεπε» να αποκτήσω το Πόρτο Καρράς

Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος μίλησε για την εξαγορά του Πόρτο Καρράς, τις επενδύσεις στον τουρισμό ενώ σχολίασε και την παρουσία του στη λίστα Forbes.

Η περίοδος της καραντίνας βρήκε τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ στη φάρμα του λίγο έξω από την πόλη του Ροστόφ. Μάλιστα, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Kommersant» που παραχώρησε αναφορικά με τους μήνες… εγκλεισμού, τόνισε με νόημα πως: «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ήμουν στο Μανχάταν, κάνουν λάθος. Η καθημερινότητα είναι σημαντική για μένα. Ο κόσμος μου, είναι το σπίτι μου και οι άνθρωποι που είναι κοντά μου».

Σε συνέχεια, αποκάλυψε ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχε στραμμένη την προσοχή του στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χαλκιδικής, το γνωστό Πόρτο Καρράς, σημειώνοντας πως: «Ήταν μια συμφωνία που δε θα μπορούσε να διαρκέσει μόνο μία ημέρα, μια εβδομάδα ή ακόμα και ένα μήνα. Μας πήρε ένα χρόνο. Επιχειρηματικά βρισκόμαστε εδώ και πολύ καιρό στην Ελλάδα και η επένδυση στο χώρο των ξενοδοχείων αποτελεί ένα μέρος του ομίλου μας. Η «Atlantis Pak» λειτουργεί σε 90 χώρες, πραγματοποιούνται ετήσια συνέδρια, με επιχειρηματίες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία, στο Ροστόφ και άλλα μέρη και κράτη, όπως η Κύπρος, η Τουρκία και η Κρήτη στην Ελλάδα, ενώ ένα συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί και στο Πόρτο Καρράς. Η αντίδραση γι’ αυτό το μέρος ήταν καταπληκτική.

Έγραψαν πολύ καλές κριτικές, είπαν ότι ήταν χαρούμενοι που πραγματοποιήθηκε εκεί το συνέδριο. Τότε σκέφτηκα ότι αν υπήρχε μια ευκαιρία, θα έπρεπε να προσπαθήσω να το αποκτήσω. Παρεμπιπτόντως, είναι ένα ξενοδοχείο υψηλού επιπέδου, εκεί, για παράδειγμα, πραγματοποιήθηκε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ».

Μάλιστα, αναφορικά με το Πόρτο Καρράς, αποκάλυψε πως: «Το 2004 μου το πρόσφεραν αντί 625 εκατομμυρίων ευρώ. Τότε ρώτησα: είστε τρελοί ή όχι; Η απόδοση τέτοιων επενδύσεων θα επηρεαστεί σημαντικά από την πανδημία. Ένας από τους κύριους τομείς ανάπτυξης του Porto Carras ήταν η ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση βιλών. Αλλά τώρα, προφανώς, δεν υπάρχουν τέτοιες προοπτικές».

Όσο για το γεγονός πως το όνομά του συγκαταλέγεται για ακόμη μια φορά στη λίστα Forbes, ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε: «Τέτοιες κατατάξεις δεν ήταν ποτέ στόχος, αντίθετα αυξάνουν τον στρατό ανθρώπων που δεν σε αγαπούν και σε ζηλεύουν. Στη ζωή με καθοδηγούν διαφορετικοί κανόνες, πρέπει να διαμορφώνουμε την ευτυχία μας ζώντας ανάμεσα σε ευτυχισμένους ανθρώπους».

Πηγή: sdna