Κ. Χατζηδάκης: Οι αυξήσεις στους μισθούς έρχονται με επενδύσεις και ανάπτυξη

O αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Η αύξηση των μισθών δεν διατάσσεται, αλλά θα έρθει με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, με την επισήμανση ότι «η αυτοδυναμία της Ν.Δ είναι το μέσο για να επιτευχθεί σταθερότητα στη χώρα».

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά» και σε σχέση με το Δημόσιο, ο κ. Χατζηδήκης τονίζει ότι «η Ν.Δ. μιλάει ξεκάθαρα για στοχοθεσία στις δημόσιες υπηρεσίες, για αξιολόγηση των υπηρεσιών και των υπαλλήλων και για σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων».

Και προσθέτει: «Είναι ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός δρόμος, τον οποίον είμαι βέβαιος ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων αγκαλιάζει».

Για τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης Ν.Δ. κάνει λόγο για μείωση του  ΕΝΦΙΑ κατά 30%, του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 20% -για να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση- και το εισαγωγικό φορολογικό κλιμάκιο στο 9% για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, ένα μέτρο που θα δώσει σημαντική ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες» σημειώνει.

«Ειδικά, σε σχέση με τους εργαζόμενους», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης, «έχουμε σημειώσει ότι θέλουμε διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με τη μέση αύξηση των αποδοχών. Και προσθέτουμε και κάτι άλλο: οι αυξήσεις στους μισθούς δεν διατάσσονται. Έρχονται με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη της οικονομίας. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι εργαζόμενοι που το έχουν καταλάβει αυτό εμπιστεύονται στην πλειονότητά τους τη Νέα Δημοκρατία».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει ότι «η ΝΔ θα εφαρμόσει μια πολιτική ενότητας, διεύρυνσης και αξιοκρατίας» και εξηγεί: «Θα απευθυνθούμε και πέραν του στενού κομματικού μας χώρου, για να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση ικανών Ελλήνων, που πιστεύουν στην Ευρώπη και την κοινή λογική».

error: Content is protected !!