Κ. Μάλαμα: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της πιο ανάλγητης κυβέρνησης

Ο αυταρχισμός κι η αλαζονεία που επέδειξε η κυβέρνηση στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας για το έγκλημα των Τεμπών σηματοδοτούν την αρχή του τέλους της. Η συγκάληψη των ευθυνών του εγκλήματος των Τεμπών είναι κι αυτή ένα απεχθές έγκλημα, με πολλούς κι υψηλά ιστάμενους συνενόχους.

Υπήρξε μονταζιέρα στα στοιχεία; Υπήρξε μπάζωμα; Υπήρξε κουκούλωμα ευθυνών; Υπήρξε διαφθορά και πελατειακό κράτος στον ΟΣΕ; Υπήρξαν κρίσιμοι μάρτυρες που δεν κλήθηκαν στην κατ΄όνομα εξεταστική επιτροπή; Υπάρχουν κορυφαίοι υπουργοί που τολμούν να απευθύνονται στην κοινωνία, ακόμα και σήμερα, με ύφος τρομακτικού ιεροεξεταστή για να τους φοβηθεί;

Η κοινωνία απαιτεί απαντήσεις κι οι απαντήσεις αυτές αποσιωπήθηκαν από τον κύριο Μητσοτάκη, από τον κύριο Καραμανλή, από τους υπουργούς και τους κυβερνητικούς βουλευτές που χειροκρότησαν τον αμετροεπή πρώην υπουργό μεταφορών. H κατάρρευση τους ξεκίνησε, δύο κορυφαίοι υπουργοί τους παραιτήθηκαν, δεν αρκεί όμως αυτό στην κοινωνία. Απαίτηση όλων είναι η παραίτηση της κυβέρνησης τους.

Κυριακή Μάλαμα

Βουλευτής Χαλκιδικής – Τομεάρχης Πολιτισμού

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία