Κ. Μάλαμα : Οι σπουδαστές κι οι καθηγητές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης εκπέμπουν sos.

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε η Τομεάρχης πολιτισμού και βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με τα πολύ σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καθηγητές κι οι σπουδαστές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια κοινής επιστολής διαμαρτυρίας του Συλλόγου Καθηγητών και του Συλλόγου Σπουδαστών και Σπουδαστριών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνεται στη αναφορά, η κατάσταση που αντιμετωπίζει το Ωδείο είναι πάρα πολύ κρίσιμη, λόγω των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων, του ασαφούς ορίζοντα αποπεράτωσης των έργων συντήρησης του κτιρίου και την έλλειψη σχεδίου για την προσωρινή φιλοξενία μαθημάτων κι εξετάσεων σε άλλο κατάλληλο χώρο. Οι συντελεστές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάρρευση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εάν δεν υπάρξει άμεσα κατάλληλο σχέδιο για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου του Ωδείου κατά την πολυετή, όπως διαφαίνεται μεταβατική περίοδο αναστηλωτικών εργασιών συντήρησης του ιστορικού του κτιρίου. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί την Υπουργό Πολιτισμού να επεξεργαστεί άμεσα ένα κατάλληλο σχέδιο στήριξης του έργου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, από σήμερα και για το διάστημα που θα εκτελούνται εργασίες στο ιστορικό του κτίριο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την κυρία Υπουργό Πολιτισμού

Θέμα : Οι σπουδαστές κι οι καθηγητές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης εκπέμπουν sos.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 18 Δεκεμβρίου 2023 κοινή επιστολή του Συλλόγου Καθηγητών και του Συλλόγου Σπουδαστών και Σπουδαστριών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, με την οποία επισημαίνεται η πάρα πολύ κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζει το Ωδείο, λόγω των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων, του ασαφούς ορίζοντα αποπεράτωσης των έργων συντήρησης του κτιρίου και την έλλειψη σχεδίου για την προσωρινή φιλοξενία μαθημάτων κι εξετάσεων σε άλλο κατάλληλο χώρο. Οι συντελεστές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάρρευση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εάν δεν υπάρξει άμεσα κατάλληλο σχέδιο για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου του Ωδείου κατά την πολυετή, όπως διαφαίνεται μεταβατική περίοδο αναστηλωτικών εργασιών συντήρησης του ιστορικού του κτιρίου.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας στην κατεύθυνση της άμεσης επεξεργασίας ενός κατάλληλου σχεδίου στήριξης του έργου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, από σήμερα και για το διάστημα που θα εκτελούνται εργασίες στο ιστορικό του κτίριο.

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2023

Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα