Κ. Μάλαμα: Θα οφεληθεί η λειτουργία της δικαιοσύνης εάν διοριστούν όλοι οι επιτυχόντες Eιρηνοδίκες του διαγωνισμού του 2014

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το θέμα της επείγουσας ανάγκης στελέχωσης των Ειρηνοδικείων της χώρας, μέσα από την εξάντληση του πίνακα των επιτυχόντων Ειρηνοδικών του διαγωνισμού του 2014. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής επιστολής του ​Σωματείου “Ένωση Επιτυχόντων Διαγωνισμού Ειρηνοδικών Δ’ τάξεως 2014”. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, ο άμεσος διορισμός των επιτυχόντων θα συμβάλλει καθοριστικά στην βελτίωση κι επιτάχυνση της λειτουργίας της δικαιοσύνης, σε μια περίοδο που η κοινωνία κι η οικονομία έχουν ανάγκη την γρήγορη απόκριση της. Ιδιαίτερα, επισημαίνεται ότι οι επιτυχόντες Ειρηνοδίκες μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των σωρευμένων εκκρεμών υποθέσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα Ειρηνοδικεία, τα οποία καλούνται να λειτουργήσουν με σοβαρά οργανικά κενά κι ελλείψεις. Στο πλαίσιο των παραπάνω η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Υγείας να εξετάσει τα τεκμηριωμένα αιτήματα του Σωματείου “Ένωση Επιτυχόντων Διαγωνισμού Ειρηνοδικών Δ’ τάξεως 2014”, στην κατεύθυνση της κάλυψης των κενών των Ειρηνοδικείων της χώρας, μέσα από τον πίνακα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2014.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :

Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης

Θέμα : Τα Ειρηνοδικεία της χώρας πρέπει να στελεχωθούν από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2014.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την επιστολή του Σωματείου “Ένωση Επιτυχόντων Διαγωνισμού Ειρηνοδικών Δ’ τάξεως 2014”, με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη άμεσης εξάντλησης του πίνακα επιτυχόντων για τον διορισμό ειρηνοδικών στα Ειρηνοδικεία της χώρας, ώστε να μπορέσουν αυτά να λειτουργήσουν άμεσα, για την μείωση του όγκου των εκκρεμών υποθέσεων που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, ο διορισμός από την συγκεκριμένη λίστα είναι απολύτως επιβεβλημένος για την κάλυψη των κενών στην δικαιοσύνη και ταυτόχρονα επιτάσσεται ώστε να αρθεί η αδικία της αδιοριστίας των εν λόγω νομικών, οι οποίοι επέτυχαν σε αδιάβλητη διαγωνιστική διαδικασία και πρέπει να αποκατασταθούν.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας για την εξέταση των αιτημάτων του Σωματείου “Ένωση Επιτυχόντων Διαγωνισμού Ειρηνοδικών Δ’ τάξεως 2014”, στην κατεύθυνση της κάλυψης των κενών των Ειρηνοδικείων της χώρας, μέσα από τον πίνακα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2014.

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2022

Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα