Κ. Μητσοτάκης: Ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να αξιοποιήσει τις επαφές στις ΗΠΑ

Την ανάγκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αξιοποιήσει στο έπακρον τις επαφές που θα έχει με την αμερικανική ηγεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας ως ιδιαίτερα ευνοϊκή τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που πραγματοποιείται το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική για τη χώρα μας.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για τη χώρα μας, γιατί παρά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο εσωτερικό, λόγω των ανεύθυνων επιλογών της κυβέρνησης, όπως είπε, η Ελλάδα παραμένει νησίδα σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο που δοκιμάζεται από μεγάλη αστάθεια.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η συγκυρία αυτή, σε συνδυασμό με τα μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών-Τουρκίας, αναβαθμίζει ουσιαστικά τη διαπραγματευτική θέση της πατρίδας μας.

Όπως σημειώνει, προσφέρεται στον κύριο Τσίπρα μια μοναδική ευκαιρία «να διασφαλίσει μία συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της Σούδας και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας που θα αναγνωρίσει εμπράκτως τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδος -όχι με οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά με μία συμφωνία εθνικά ωφέλιμη- και να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη στρατηγικής σχέσης σε όλους τους τομείς του ελληνικού ενδιαφέροντος, με έμφαση, όπως υπογραμμίζει, στην προσέλκυση συγκεκριμένων επενδύσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει πως ο κ. Τσίπρας πρέπει να πετύχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις της αμερικανικής ηγεσίας για τα εθνικά μας ζητήματα που μας αφορούν, την Τουρκία, το Κυπριακό, τα Σκόπια, το μεταναστευτικό.

Αναφερόμενος στην ομογένεια, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει τον ρόλο που έχει ως καταλύτη, τονίζοντας πως στους Έλληνες της Αμερικής πρέπει να αναγνωριστεί ουσιαστικός ρόλος και λόγος στις εξελίξεις, στο παρόν και στο μέλλον της μητέρας πατρίδας, ενισχύοντας ουσιαστικά τις σχέσεις τους μαζί της.

Όπως λέει, μάλιστα, σε αυτές τις υποχρεώσεις εντάσσει και τη δυνατότητα να ψηφίζουν επιτέλους οι Έλληνες πολίτες στον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

«Ειλικρινά, ελπίζω ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να αξιοποιήσει για τη χώρα μας τη σπάνια ευκαιρία, που επαναλαμβάνω και για λόγους συγκυρίας του προσφέρεται, δηλαδή να μην μείνει ως μόνη παρακαταθήκη του ταξιδιού του μια φωτογραφία με τον Αμερικανό Πρόεδρο χάριν επικοινωνιακών εντυπώσεων» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.