Καλαφάτης: Έχουμε μεγάλη ανηφόρα μπροστά μας

«Είμαστε σε μια γέφυρα που μας πάει στην επόμενη μέρα και έχουμε μεγάλη ανηφόρα μπροστά μας. Χρειάζεται προσοχή για να βγούμε βήμα- βήμα από την υγειονομική κρίση και να αποκαταστήσουμε τους ρυθμούς της λαβωμένης οικονομίας μας», τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο Δελτίο Ειδήσεων της TV100 με τη Μαρία Μουστάκα. Και πρόσθεσε: «Λάβαμε εύσημα όσον αφορά στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Στο  εσωτερικό, οι πολίτες σε ποσοστό 80% αγκάλιασαν την πολιτική που ασκήθηκε και στο εξωτερικό αναγνωρίζουν τν Ελλάδα ως παράδειγμα. Δεν είναι όμως εποχή για πανηγυρισμούς, αλλά για αυτοπειθαρχία και αυτοσυγκράτηση».

 «Η Κυβέρνηση», υπογράμμισε  ο Σταύρος Καλαφάτης, «απέδειξε ότι μπορεί με επιτυχία να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις σε δύσκολους καιρούς» και πρόσθεσε: «Αισιοδοξούμε ότι το 2021, μετά από μια περίοδο ύφεσης, θα υπάρξει δυναμική ανάπτυξη. Στηρίζουμε εργαζόμενους, επιχειρήσεις και ανέργους αλλά κρατάμε και αποθέματα για  ν΄ αντέξουμε, να μην λυγίσουμε στους επόμενους δύσκολους μήνες και να βάλουμε ξανά μπροστά την οικονομία μας».

Ο Στ. Καλαφάτης επισήμανε ως ιδιαίτερα σημαντικές  τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις αερομεταφορές και τον τουρισμό, που αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ και στηρίζει 800 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Υπογράμμισε ταυτόχρονα την ψηφιακή μετάβαση της χώρας στην επόμενη μέρα, που δίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ενδυναμώνει το κύρος και την εικόνα της Ελλάδας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναφερόμενος στην κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. επισήμανε: «H φούσκα της απειλής, και του εκβιασμού της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με τις στρατιές των προσφύγων και των μεταναστών έσπασε στον Έβρο. Αποδείξαμε ότι οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια, με οποιοδήποτε τρόπο κι αν εκδηλώνεται σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας αντιμετωπίζεται με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Η Τουρκία φθάνει στα όρια  και ξεφεύγει πολλές φορές από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τις αρχές της καλής γειτονίας. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ν΄ αφήσουμε ανυπεράσπιστα τα σύνορά μας και να μην υπερασπισθούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μέχρι τέλους. Αυτή είναι η δυνατή και ξεκάθαρη τοποθέτησή μας σε όλα τα διεθνή φόρα και όχι μονάχα στους γείτονές μας. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».