Καναδάς: Αδέσποτη σκυλίτσα έσωσε γατάκια από το κρύο (photos)

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η συγκινητική ιστορία μιας αδέσποτης σκυλίτσας που έσωσε από θάνατο μικρά γατάκια.

Η Σερένιτι, όπως την βάπτισαν εργαζόμενοι σε κέντρο φροντίδας αδέσποτων ζώων, αντίκρισε κουλουριασμένα πέντε γατάκια και προκειμένου να τα κρατήσει ζεστά, κουλουριάστηκε από πάνω τους και με την θερμότητα του σώματός της, τα έσωσε από βέβαιο θάνατο. Στο Οντάριο όπου και βρέθηκε, το κρύο είναι τσουχτερό με θερμοκρασίες -3 βαθμών Κελσίου.

Ένας «καλός Σαμαρείτης» είχε εντοπίσει την Σερένιτι να έχει τυλιγμένα τα πέντε μικρά γατιά με το σώμα της στην άκρη ενός δρόμου και ήρθε σε επαφή με το καταφύγιο ζώων, σύμφωνα με την ανάρτηση. Στην συνέχεια, ένας υπεύθυνος του οργανισμού πήγε στο σημείο και μετέφερε με ασφάλεια τον αδέσποτο σκύλο και τα γατάκια.

Αν και καλυμμένη από χιόνι, φρόντισε αυτά τα γατάκια, κάτι που συγκίνησε την εκπρόσωπο του κέντρου αδέσποτων ζώων που μάζεψε τα αδέσποτα, Μίριαν Αρμστρονγκ. «Ηταν κουλουριασμένα πάνω της. Τα γατιά δεν θα γλίτωναν από το κρύο του καναδικού χειμώνα χωρίς τη βοήθεια του σκυλιού», είπε χαρακτηριστικά.

Η Pet and Wildlife Rescue, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που χειρίζεται το καταφύγιο ζώων στο Οντάριο του Καναδά, πόσταρε φωτογραφίες πριν από λίγες ημέρες, που δείχνει τον αδέσποτο σκύλο, την Σερένιτι, μαζί με τα πέντε μαύρα γατάκια. «Το αξιολάτρευτο αδέσποτο σκυλί κρατά τα ‘μωρά’ του ασφαλή στο καταφύγιο σήμερα» αναφέρει η λεζάντα της viral ανάρτησης.

Τα έξι μέλη της ταλαίπωρης παρέας, μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο όπου τους προσφέρθηκαν φροντίδες. Αφού ζεστάθηκαν, άρχισαν να ανακτούν δυνάμεις. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η σωτήρια συνάντηση της Σερένιτι με τα γατιά, περίπου πέντε εβδομάδων που υιοθέτησε, παραμένουν μυστηριώδεις.

Πάντως η σκυλίτσα συνεχίζει να δείχνει πολλή στοργή στα γατάκια και μετά την άφιξή τους στο καταφύγιο. Κατά την Άρμστρονγκ, πολλοί θέλουν να υιοθετήσουν μαζί τα έξι ζώα, αν είναι εφικτό, όμως τα γατάκια θα χρειαστεί να μείνουν στο κέντρο μερικές εβδομάδες ακόμη, για να ολοκληρωθεί η αποπαρασίτωση στην οποία υποβάλλονται.


https://www.facebook.com/pawr.org/posts/1490603997760300?__xts__[0]=68.ARCcssaTASOxQz-SblfguEKofat4quoUaKXNpuqM-8E6isRtf8P3kQvL6lBfQC3aUGny5Qd9VkdNNKo3jaxRh-Q2pSjRtcz_OT7sN84PDocUXQK0dB-Kp0cZ8043fOVFKTRmuqWC2KBO0iN8jvGXZ9eOWihlOWwSC6f5njxkYKkD_4cR2o1mXx6hPtkfn-10A7p5PwOXOXneglTDWD5ghcxA0hqdOiteIlDfCzmssfIhfwaAzXC9B0qekCkcgXMC2PLJJojMK2ItkEUNAYJ-eQJky_5QoGBvBRrI3fnNzyUme4TgnUN6TJ87mvH5QWKWMQ0vWqgmbrHkNX-Ebmr_4rOCxg&__tn__=-R

in.gr