Καούρα & φούσκωμα: 6 τροφές που «ηρεμούν» το στομάχι

Το στομάχι είναι αρκετά ευαίσθητο και αν δεν προσέχετε τη διατροφή σας

Όλοι αισθανόμαστε σε κάποιες φάσεις ενοχλήσεις, καούρες και πόνο στο στομάχι. Το στομάχι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία της πέψης, αλλά και τη γενική υγεία, γι’ αυτό οι ειδικοί το αποκαλούν «δεύτερο εγκέφαλο».

Το στομάχι είναι αρκετά ευαίσθητο και αν δεν προσέχετε τη διατροφή σας, είναι πιθανό να σας απασχολεί συχνά.

Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε καούρα, δυσπεψία ή άλλη ενόχληση, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω τροφές που καταπραΰνουν το στομάχι, μειώνουν τα συμπτώματα της καούρας και βοηθούν στην καλή πέψη.

Τζίντζερ: Ανασκόπηση μελετών, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 500 έγκυες, διαπίστωσε ότι η πρόσληψη ενός γραμμαρίου τζίντζερ καθημερινά, μειώνει κατά 5 φορές την τάση για ναυτία και εμετό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Χαμομήλι: Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πεπτικού, όπως αέρια, δυσπεψία, διάρροια, ναυτία, εμετός.

Μέντα: Έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων που προκαλούν τα προβλήματα του πεπτικού. Η λήψη ελαίου μέντας καθημερινά για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, μειώνει σημαντικά τον πόνο στο στομάχι, τα αέρια και τη διάρροια.Λιναρόσπορος: Το αλεύρι αλλά και το έλαιο λιναρόσπορου έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει τα δυσάρεστα της δυσκοιλιότητας.

Παπάγια: Περιέχει ένζυμα που βοηθούν στην διάλυση των πρωτεϊνών, καθιστώντας πιο εύκολη τη διαδικασία της πέψης. Οι πράσινες μπανάνες έχουν ισχυρά αντιδιαρροϊκά αποτελέσματα και αυτό οφείλεται σε ένα ειδικό είδος ινών που περιέχουν γνωστό ως “ανθεκτικό άμυλο” .

Άγουρες μπανάνες: Λόγω του ανθεκτικού αμύλου που περιέχουν έχουν ισχυρή αντιδιαρροϊκή δράση.

Πηγή: Reader’s digest