Καθαρισμός της ακτογραμμής και του αιγιαλού στην παραλία της Ν. Φώκαιας

Καθαρισμός της ακτογραμμής και του αιγιαλού στην παραλία της Νέας Φώκαιας πραγματοποιήθηκε σήμερα με την συμμετοχή όλων των τάξεων και των δασκάλων του Δημοτικού σχολείου και σε συνεργασία με μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Isea που ανέλαβαν την ενημέρωση των μαθητών πανω σε περιβαλλοντικά θέματα για το πλαστικό και γενικότερα την θαλάσσια και παράκτια ρύπανση που επιβαρύνει το περιβάλλον με τοξικές ουσίες.

Επίσης έγιναν γνωστές οι επιπτώσεις της χρήσης και της ανεξέλεγκτης διασποράς των αποβλήτων στην διατροφική αλυσίδα αλλά και των θαλάσσιων οργανισμών και ζώων.

Χρησιμοποιήθηκαν και χορηγήθηκαν βιοαποδομήσιμα υλικά, τσουβαλια και γάντια από τα μέλη της Isea στους μαθητές του σχολείου.

Η οργάνωση και ο συντονισμός έγινε από τον αντιδήμαρχο κ. Παντζίκη Παύλο,  τα μέλη της isea κ. Ιωάννα Ζιώγα και κ. Νικόλαο Δούμπα, τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας κ. Καπετάνιο Κομνηνό -Χρήστο και τον διευθυντή του σχολείου κ. Απόστολο Κρασσά.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς, την εταιρεία Sani Resort για την υποστήριξη της δράσης, καθώς και την isea για την παρουσία τούς στον δήμο Κασσάνδρας.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες κοινότητες του δήμου σε συνεργασία με όλους τους φορείς.

www.xalkidikipolitiki.com