Κερδισμένος ο Δήμος Αριστοτέλη, από τη διεθνή έκθεση Tour Natur του Ντισελντορφ

Με προωθητικό εργαλείο την ηλεκτρονική έκδοση Trekking:Life is an adventure ο Δήμος Αριστοτέλη πραγματοποίησε την πρώτη από τις τέσσερις (4) ετήσιες πρωτοβουλίες προώθησης του μήκους 100 χιλ. περιπατητικού του δικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 4 μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου 2020 πιστοποιημένος οδηγός βουνού εκπροσώπησε το Δήμο Αριστοτέλη στη διεθνή έκθεση θεματικού τουρισμού TOUR NATUR του Ντίσελντορφ προκειμένου να παρουσιάσει:

• Το τοπικό δίκτυο των δεκατριών (13) περιπατητικών διαδρομών.

• Τον υπό πιστοποίηση Αριστοτελικό Περίπατο, που αποτελεί την περιπατητική ναυαρχίδα της Ανατολικής Χαλκιδικής.

• Τον τρόπο με τον οποίο ο Αριστοτελικός Περίπατος και η Διαδρομή του Αλέξη Ζορμπά αναδεικνύουν το Πάρκο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα.

• Τα κοστολογημένα trekking πακέτα διακοπών, που αφορούν το εύρος του Δήμου Αριστοτέλη.

• Τον τρόπο με τον οποίο ο Προαθωνικός Περίπατος, ο Ακάνθιος Περίπατος και οι Διαδρομές του Αλέξη Ζορμπά συνιστούν τη βάση δημιουργίας ενός περιπατητικού πλέγματος, που συνδέει όλες τις κοινότητες του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της TOUR NATUR πραγματοποιήθηκαν:

 Δεκατρείς (13) προγραμματισμένες  επαφές με Γερμανούς και Ολλανδούς trekking specialists αλλά και εκπροσώπους γραφείων γενικού τουρισμού, οι οποίες οργανώθηκαν από την Εταιρία Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων του Δήμου Αριστοτέλη.

 Συνάντηση με εκπροσώπους της U.C.I. (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας), κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάσθηκε το project των ποδηλατικών αγώνων Aristoteles-Chalkidiki Granfondo,  που θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Χαλκιδική από τις 23 έως και τις 25 Απριλίου 2021. Η U.C.I. δεσμεύθηκε να συνδράμει στην προώθηση των κύριων αλλά και των παράλληλων δραστηριοτήτων της διοργάνωσης, γεγονός που πιστοποιεί την ποιότητα της πρωτοβουλίας.

 Αντίστοιχης έκβασης συνάντηση με εκπροσώπους της γερμανικής ADAC, οι οποίοι προσκλήθηκαν στην περιοχή το Νοέμβριο, προκειμένου:

 Να εξετάσουν τρόπους δημιουργίας σημείων ηλεκτρονικής φόρτισης αυτοκινούμενων στο Άλσος του Αριστοτέλη,

 Να τοποθετήσουν στους χάρτες – πρότυπα που προετοιμάζουν σε ετήσια βάση όλες τις camping υποδομές του Δήμου Αριστοτέλη.

Ανάλογες επαγγελματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με tour operators και γραφεία που σχετίζονται με camping sites.

Περιπατητές και Campers εντυπωσιάσθηκαν θετικά από το προσφερόμενο προϊόν και τα road books του Δήμου Αριστοτέλη, τα οποία χαρακτήρισαν «εφάμιλλα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις 29 & 30.9.20 η Deutscher Wanderverband Service GmbH πραγματοποιεί εκπαιδευτικό σεμινάριο που προηγείται της πιστοποίησης του Αριστοτελικού Περιπάτου, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα (1 – 5.10.20) ο Δήμος Αριστοτέλη πραγματοποιεί το διεθνές trekking trip, προκειμένου να οδηγήσει trekking specialists από τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Βρετανία στα μονοπάτια της περιοχής.

Στις αρχές Νοεμβρίου εξάλλου εκπρόσωποι του Δήμου θα επισκεφθούν το Λονδίνο, για να παρουσιάσουν ολόκληρο το σχέδιο δημιουργίας και προώθησης του σημείου αναφοράς για τον Αλέξη Ζορμπά στο Παλαιοχώρι, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με τις περιπατητικές περιηγήσεις του ορεινού όγκου. Προς επίρρωση αυτής της πρωτοβουλίας, η Εταιρία Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων του Δήμου Αριστοτέλη απέστειλε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού πληροφοριακό υλικό, αφιερωμένο στην ποδηλατική διαδρομή «του Αλέξη Ζορμπά», η οποία οδηγεί τον ταξιδευτή από το Παλαιοχώρι στο Άλσος του Αριστοτέλη. Το υλικό αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο μέρος μιας κορυφαίας διαδικτυακής καμπάνιας, την οποία θα προωθήσει το  http://www.blog.visitgreece.gr/