ΚΙΝΑΛ: Πρώτα μας μαλώνουν, τώρα μας χαρτζιλικώνουν

«Πρώτα μας μαλώνουν, τώρα μας χαρτζιλικώνουν», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, αναφερόμενο στις διευκολύνσεις και κίνητρα για τους νέους που θα εμβολιάζονται, τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 «Δύο χρόνια τώρα, δίνουμε συλλογικά μια τεράστια μάχη. Προκειμένου να προστατεύσουμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας, στερηθήκαμε την ελευθερία που συνοδεύει αναπόσπαστα την ηλικία μας, τη δυνατότητα να σπουδάσουμε, την ανάγκη να κοινωνικοποιηθούμε και να ερωτευτούμε, θυσιάσαμε την ψυχική μας υγεία, αντιμετωπίσαμε απομονωμένοι τις νέες ανασφάλειες και τις νέες ανισότητες που μας επιφύλαξε ο κορωνοΐός και η διαχείριση του από την ελληνική Κυβέρνηση, δεν επικαλεστήκαμε ποτέ το φυσικό προνόμιο της ηλικίας απέναντι στο ηθικό και συλλογικό καθήκον της προστασίας των πιο ευάλωτων πληθυσμών, δείχνοντας αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια, βάζοντας πλάτη για το κοινό καλό», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ.

 «Την ίδια στιγμή», αναφέρει, «ο κος Μητσοτάκης στα διάφορα διαγγέλματα του, εκμεταλλευόμενος συμπεριφορές ισχνών μειοψηφιών, στοχοποιούσε τη νεολαία στο σύνολο της ως κύριο υπεύθυνο για τη διάδοση του ιού, αδυνατώντας να προετοιμάσει και να πείσει την ελληνική κοινωνία, και δη το νεανικό κομμάτι της, για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ως το καλύτερο όπλο της ανθρωπότητας απέναντι στη πανδημία».

Το ΚΙΝΑΛ μιλά για απόπειρα «χαρτζιλικώματος» της νεολαίας για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα εμβολιασμού, που πέρα από την έμμεση παραδοχή αποτυχίας, όπως υποστηρίζει, της στρατηγικής της, αποτελεί προσβολή για «τις θυσίες που έχουμε υποστεί, θίγει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της επιστήμης και των κρατικών θεσμών και ουσιαστικά κοστολογεί τη βούληση μας στη τιμή των 150 ευρώ».

 «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο εμβολιασμός του συνόλου της κοινωνίας αποτελεί τη μοναδική λύση για την επιστροφή μας στην κανονικότητα, δηλώνει την εκπλήρωση του καθήκοντος του κάθε ανθρώπου απέναντι στο συνάνθρωπο. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε όμως τον εμπαιγμό και την απόπειρα εξαγοράς της γενιάς μας, την αντιμετώπιση μας ως ιδιοτελή όντα, την εκμετάλλευση της υπαρκτής ανάγκης πολλών από εμάς για λίγα περισσότερα ευρώ ως όπλα της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εκστρατείας εμβολιασμού», προσθέτει, ενώ εκφράζει  στηριξη προς τον εμβολιασμό, ως το ασφαλέστερο μέσο αντιμετώπισης της πανδημίας.

 «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Δημοκρατία μπορεί να πείθει τα μέρη της για την αναγκαιότητα της συλλογικής προσπάθειας απέναντι στις προκλήσεις της εποχής, καλλιεργώντας αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός της ζωής», επισημάνει.

 «Στεκόμαστε απέναντι από την προσπάθεια της Κυβέρνησης να γεννά συνεχώς κοινωνικούς αυτοματισμούς και πεδία συγκρούσεων με αναφορά στη νεολαία και τη συμπεριφορά της. Πιστεύουμε σε μια κοινωνία που το συλλογικό θα υπερτερεί του ατομικού. Και θα παλέψουμε για αυτή την κοινωνία μέχρι τέλους, απέναντι σε κάθε προσπάθεια εργαλειοποίησης της ζωής με καπιταλιστικούς όρους.

Εμβολιαζόμαστε λοιπόν, αλλά δεν εξαγοραζόμαστε», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.