Κίνημα Αλλαγής: Πρόκληση να εμφανίζεται ο κ. Τσίπρας ως δήθεν προστάτης των συνταξιούχων

«Είναι πρόκληση να εμφανίζονται ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν προστάτες των συνταξιούχων» τονίζει το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή το νέο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις.

Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει ότι «την τριετία 2015-2018 αφαίρεσαν από τους συνταξιούχους 7,5 δις ευρώ με τα μέτρα τους: με την αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη, με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, με την μείωση στις επικουρικές και στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολ. Υπαλλήλων και την περικοπή του εφ’ άπαξ, με την επιβάρυνση των συνταξιούχων λόγω της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης.

Επισημαίνει ακόμη πως η κυβέρνηση «μόνο για το 2019 αφαιρεί από τους συνταξιούχους 3,1 δισ. ευρώ» κάτι που θα συνεχιστεί κάθε χρόνο, όπως τονίζει.

«Κόβουν κάθε χρόνο μια έως τρεις συντάξεις με μεγαλύτερα θύματα τους συνταξιούχους τους ΕΚΑΣ και τώρα πανηγυρίζουν γιατί έδωσαν προεκλογικά 800 εκατ., δηλαδή ούτε μισή σύνταξη. Στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αισθάνονται υπερήφανοι γιατί όσοι συνταξιοδοτούνται με το δικό τους νόμο θα έχουν συντάξεις μέχρι και 40% χαμηλότερες από εκείνες που λαμβάνουν οι παλαιοί συνταξιούχοι με βάση τους νόμους των προηγούμενων δήθεν ‘ανάλγητων’ κυβερνήσεων» προσθέτει, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «αποκρύπτει το γεγονός ότι η μέση νέα σύνταξη τώρα ανέρχεται στα 612 ευρώ από τα 748 ευρώ που ήταν η μέση σύνταξη με το προ Κατρούγκαλου καθεστώς, δηλαδή 18,2% μέση μείωση».

Παράλληλα, όπως τονίζει, «αποκρύπτουν το γεγονός ότι με τους δικούς τους νόμους απονέμονται πλέον συντάξεις- βοηθήματα σε συνταξιούχους του ΟΓΑ αλλά και άλλων Ταμείων, που είναι μικρότερες από τις συντάξεις των ανασφάλιστων των 360 ευρώ».

«Την “έρημη και τον έρημο συνταξιούχο” – όπως τους ονομάζουν στα spot τους – αυτοί τους καταρήμαξαν. Και τώρα ζητάνε και τα ρέστα» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, προσθέτοντας πως όποιος πραγματικά νοιάζεται για τους συνταξιούχους πρέπει να το αποδεικνύει στην πράξη, με μόνιμα μέτρα και πολιτικές που εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στην ζωή τους.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση νόμου στην Βουλή, η οποία προβλέπει κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και στα 700 για το ζευγάρι και απευθυνόμενο προς την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, αντί να κοκοραμαχούν, θέλουν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν στους συνταξιούχους δεν έχουν παρά να την αποδεχθούν και να την ψηφίσουμε όλοι μαζί».