«Κλειδώνει» το ποσό για το κοινωνικό μέρισμα

Μέσα στην εβδομάδα θα αποφασιστεί το ποσό που θα διατεθεί για τη χορήγηση του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 «Υπάρχει ένα ποσό το οποίο θα διανεμηθεί σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Το τι πόσο θα είναι αυτό θα αποφασιστεί αυτή την εβδομάδα» ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ίδιο σταθμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αναφέρει πως το κοινωνικό μέρισμα θα διατεθεί «στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και σε αυτούς που σήκωσαν το βάρος της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής».

Υπενθυμίζεται ότι κυβερνητικά στελέχη έχουν «φωτογραφίσει» ένα ποσό της τάξεως των 400-500 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος.

Για το επίδομα θέρμανσης

Στη συνέντευξή του ο ΥΠΟΙΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί επίδομα θέρμανσης και τον Ιανουάριο. «Έχουμε βάλει καταληκτική ημερομηνία στο τέλος του έτους για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, αλλά ανάλογα πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση θα δούμε τι περιθώρια έχουμε και για τον Ιανουάριο» είπε συγκεκριμένα.

Τον Μάιο 2020 θα εξεταστεί νέα μειωση του ΕΝΦΙΑ

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ σημείωσε ότι η άσκηση με χρονικό ορίζοντα τον Μάιο του 2020 σε ό,τι αφορά τις αντικειμενικές αξίες και τις ζώνες μπορεί να οδηγήσει με μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο. «Εκτιμούμε από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε δει ότι μπορεί να προκύψει σημαντικός δημοσιονομικός χώρος, ακόμη μεγαλύτερος χώρος από αυτόν που λέγαμε προεκλογικά, για να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ σε αυτούς που σήκωσαν τον βάρος τα προηγούμενα χρόνια» είπε.

Πρόσθεσε ακόμη πως «αν καταφέρουμε – όπως προσδοκούμε να μειώσουμε και τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2021 και μετά δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος για ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες μειώσεις φόρων».

Πηγή: naftemporiki

error: Content is protected !!