Κορωνοϊός – Χαλκιδική: Έχουν φύγει 100 παιδιά από την κατασκήνωση

Τι αναφέρει ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης, Χρήστος Σκούρας – Έφυγαν 100 από τα 950 παιδιά

Εκατό παιδιά έχουν φύγει μέχρι στιγμής από την κατασκήνωση Skouras Camp στην Χαλκιδική μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε 15χρονο κορίτσι. «Ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο. Το παιδί απομονώθηκε», τονίζει ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης Χρήστος Σκούρας μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Η 15χρονη πήγε στο ιατρείο με πυρετό 37.4. Απομονώσαμε το παιδί και ενημερώσαμε τους γονείς. Καλέσαμε την επόμενη μέρα να το πάρουν και επειδή ήθελε να έρθει ξανά στην κατασκήνωση το παιδί πήγε στο νοσοκομείο να πάρει αρνητικό τεστ. Το Σάββατο το βράδυ ο διοικητής του νοσοκομείου Βέροιας μου λέει έχετε θετικό κρούσμα. Χθες το πρωί ενημερώσαμε τους γονείς του δωματίου ότι πρέπει να πάρουν τα παιδιά να κάνουν τεστ», είπε ο κ. Σκούρας εξηγώντας το χρονικό του περιστατικού.

Όπως είπε στο σπιτάκι ήταν οκτώ παιδιά. Ο κοινοτάρχης και κάποια άλλα παιδιά που υποβλήθηκαν σε τεστ βγήκαν αρνητικά.

«Ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο. Ο διευθυντής του ΕΟΔΥ επικοινώνησε πολλές φορές μαζί μας», τόνισε ο κ. Σκούρας ενώ είπε πως μέχρι στιγμής περίπου 100 παιδιά από τα 950 έχουν φύγει από την κατασκήνωση καθώς υπάρχει ανησυχία.

«Απομονώναμε κάθε παιδί φέτος με ύποπτα συμπτώματα. Γι’ αυτό από τις 29 που ανοίξαμε μέχρι και προχθές είχαμε διώξει πάνω από 25 παιδιά. Τα οποία πάρα πολλά κάνανε το τεστ βγήκε αρνητικό και γύρισαν πίσω στην κατασκήνωση», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις αποστάσεις ο κ. Σκούρας τόνισε πως, «αποστάσεις στο φαγητό κρατάμε κατά κοινότητα. Στα δωμάτια μέσα το 1,5 μέτρο παιδί από παιδί. Στο θέατρο δεν είναι όλα μαζί. Στη θάλασσα κατά κοινότητες, το ίδιο και στις πισίνες. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι παίζουν μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ μαζί. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις κοινωνικές αποστάσεις όπως το φαντάζεται ο κόσμος».

Πηγή: Ράδιο Θεσσαλονίκη