Κύπρος: Επεισόδια στο περιθώριο πορείας διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη Χλώρακα της Πάφου

Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στη Χλώρακα της Πάφου, έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με την κυπριακή Αστυνομία, γύρω στις 6 χθες το απόγευμα, περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Ελευθερίας στη Χλώρακα στο πλαίσιο εκδήλωσης για το μεταναστευτικό. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ακολουθούμενη από τα μέλη της Αστυνομίας. Σε κάποια στιγμή οι συμμετέχοντες διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες και ακολούθησαν διαφορετικές πορείες στην περιοχή της Χλώρακας, προβαίνοντας σε πράξεις βίας και πρόκλησης κακόβουλων ζημιών.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία έγινε δέκτης καταγγελιών από δύο πρόσωπα τα οποία δέχθηκαν επίθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους, ενώ σε άλλες έξι περιπτώσεις έγιναν καταγγελίες για πρόκληση κακόβουλων ζημιών σε περιουσία. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα επεισόδια έγινε ανάκληση προσωπικού της ΑΔΕ Πάφου, ενώ περαιτέρω στάλθηκαν ενισχύσεις από τις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και ΤΑΕ Αρχηγείου.

Η κυπριακή Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων ηλικίας 34 και 21 ετών, κατοίκων της επαρχίας Πάφου, για αυτόφωρα αδικήματα. Σε βάρος τους εξετάζονται τα αδικήματα της οχλαγωγίας, και κατοχής επιθετικού οργάνου. Περίπου στις 1.30 τα ξημερώματα, συνελήφθη ακόμη ένα άτομο ηλικίας 21 ετών για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής επιθετικού οργάνου. Προηγήθηκε έρευνα στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, όπου εντοπίστηκε ένα ρόπαλο και γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο συνδέεται με τα πιο πάνω αδικήματα. Επιπλέον, στη βάση δικαστικού εντάλματος, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 32 ετών, σε σχέση με τα πιο πάνω αδικήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ