Ρώμη: Αντιμέτωπο με την εισβολή αρουραίων το Κολοσσαίο

Οι τοπικές Αρχές αποδίδουν την εμφάνιση των τρωκτικών στον υπερτουρισμό και τον καύσωνα

Η δημοτική αρχή της Ρώμης ανακοίνωσε το Σάββατο ότι λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει μια εισβολή από αρουραίους γύρω από το Κολοσσαίο, αφού τουρίστες δημοσίευσαν φωτογραφίες των τρωκτικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  που περιφέρονται σε περιοχές κοντά στο ιστορικό μνημείο.

Η επικεφαλής της αποκομιδής σκουπιδιών της πόλης Sabrina Alfonsi είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos ότι ξεκίνησε μια «ειδική παρέμβαση» το βράδυ της Παρασκευής και νωρίς το Σάββατο, για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να περάσουν με ασφάλεια γύρω από ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ιταλίας.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, καθαρίζοντας τις πράσινες περιοχές γύρω από το Κολοσσαίο, τις αποχετεύσεις και τοποθετώντας παγίδες για τα τρωκτικά.

Υπάρχουν περίπου 7 εκατομμύρια αρουραίοι στην πόλη, ανέφερε η δήλωση.

Σύμφωνα με το Reuters, η Alfonsi είπε ότι η αύξηση των τουριστών που συρρέουν στην Αιώνια Πόλη αυτό το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τον καύσωνα, οδήγησαν στην αύξηση των σκουπιδιών που ευνόησε τον πολλαπλασιασμό των τρωκτικών.

Το Δημαρχείο εξέδωσε φωτογραφίες του προσωπικού καθαριότητας που μάζευε σωρούς από πλαστικά μπουκάλια νερού, κουτάκια ποτών και άλλα υπολείμματα με φόντο ένα φωτισμένο Κολοσσαίο.

Η Ρώμη βρίσκεται αντιμέτωπη εδώ και πολλά χρόνια με το πρόβλημα των απορριμμάτων που πετιούνται έξω από τους υπερχειλισμένους κάδους.

 «Πρέπει να καθαρίσουμε την πόλη – είπε ο γερουσιαστής Claudio Durigon και ο περιφερειακός συντονιστής, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Davide Bordoni – η Ρώμη έχει μετατραπεί σε υπαίθριο χώρο υγειονομικής ταφής με απόβλητα κάθε είδους, δυσάρεστη μυρωδιά και ποντίκια που κυνηγούν ο ένας τον άλλον. σκουπίδια, αγριόχορτα και μεσαιωνικά τούβλα στο ιστορικό κέντρο Δεν ντρέπεται ο δήμαρχος Γκουαλτιέρι;».

Χτισμένο πριν από 2.000 χρόνια, το Κολοσσαίο ήταν το μεγαλύτερο αμφιθέατρο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και χρησιμοποιήθηκε για να φιλοξενήσει μάχες μονομάχων, εκτελέσεις και κυνήγι ζώων.