Με «όχημα» τη γαστρονομία θα προβληθεί η Ελλάδα στις διεθνείς αγορές

Πιλοτικό πρόγραμμα ανάδειξης ελληνικών προορισμών με όχημα τη γαστρονομία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος από το βήμα της εκδήλωσης (Workshop, Τουρισμός, γαστρονομία, και τοπική ταυτότητα: «Μια ελληνική ματιά σε μια παγκόσμια τάση»).

Όπως είπε ο κ. Ρέτσος, σε συνεργασία με το «Greek Gastronomy Guide» θα προβληθούν συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας, με κύριο χαρακτηριστικό αυτών να είναι οι τοπικές γεύσεις τους.

Η γαστρονομία αλλά και γενικότερα η σύνδεση της αγροδιατροφής με την ελληνική τουριστική βιομηχανία είναι από τα στοιχήματα που θέλει να κερδίσει ο ΣΕΤΕ, με τον κ. Ρέτσο να υπογραμμίσει ότι μέχρι σήμερα, τα στελέχη του Συνδέσμου, έχουν οργώσει την ελληνική περιφέρεια και έχουν πραγματοποιήσει επαφές με φορείς και επιχειρήσεις.

Συμπέρασμα παραμένει η ανάγκη για συνεργασία όλων προς την κατεύθυνση της σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα της οικονομία με την τουριστική βιομηχανία. «Η Ελλάδα μάλιστα, σημείωσε ο κ. Ρέτσος μπορεί να γίνει η παγκόσμια δύναμη στην παροχή υπηρεσιών, με αιχμή των τουρισμό».

Στην παρέμβαση του ο γγ Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης τόνισε ότι ο κλάδος της γαστρονομίας δεν μπορεί να είναι μια ακόμα εναλλακτική μορφή τουρισμού, αλλά αντίθετα να αποτελέσει το μέτωπο για στοχευμένες πολιτικές ανάδειξης.

Από την πλευρά του ο γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλας ανάφερε ότι το αρμόδιο υπουργείο θα είναι αρρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια σύνθεσης τέτοιων πρωτοβουλιών.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ