Μίνα Γκάγκα: Τρία παιδιά με Covid-19 νοσηλεύονται διασωληνωμένα

Η πλατφόρμα για τα αντιικά άνοιξε εδώ και μία εβδομάδα, e;ipe ak;omh,

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας των τριών παιδιών που νοσηλεύονται διασωληνωμένα με κορωνοϊό. Όπως ανέφερε “πρόκειται για το 22 μηνών βρέφος, που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο και όπως ενημέρωσε “πηγαίνει λίγο καλύτερα” και για δύο άλλα παιδιά δεκατριών ετών που νοσηλεύονται σε μονάδα Covid, το ένα με βαριά κρανιοεγκεφαλική πάθηση μετά από τροχαίο εδώ και ημέρες και το δεύτερο “μπήκε χθες με σπασμούς εξαιτίας της μόλυνσής του με κορωνοϊό”.

Όσον αφορά στα αντιικά χάπια επανέλαβε ότι “είναι πολύ σημαντικό οι γιατροί να κάνουν την αίτηση για αντιικά χάπια νωρίς, γιατί θέλουμε οι αιτήσεις να γίνονται έως την τρίτη ημέρα (μετά το θετικό για κορονοϊό τεστ), ώστε, όπως σημείωσε “τα φάρμακα να φτάνουν στο σπίτι και να αρχίζει η θεραπεία των ασθενών έως την 5η ημέρα από την μόλυνση, που είναι και το περιθώριο για τη δράση τους. Μετά την πέμπτη ημέρα είναι αργά γι΄αυτά τα φάρμακα σημείωσε

“Η πλατφόρμα για τα αντιικά άνοιξε εδώ και μία εβδομάδα, έχουν γίνει 1436 αιτήσεις και έχουν απορριφθεί 19” είπε η κα Γκάγκα. “Το τελευταίο τετραήμερο έχουν γίνει 757 αιτήσεις, οι οποίες και εγκρίθηκαν ενώ από τις οποίες ακυρώθηκαν οι 42. Ήδη έχουν παραδοθεί κατ΄οίκον τα χάπια που αντιστοιχούν σε αυτές ενώ είναι προς παράδοση αντιικά και για τις υπόλοιπες 238.