Μουζενίδης: Το 2019 θα είναι η καλύτερη χρονιά μέχρι τώρα για την Ellinair

Η καλύτερη χρονιά μέχρι τώρα εκτιμάται ότι θα είναι το 2019 για την αεροπορική εταιρεία Ellinair του ομίλου Μουζενίδη που σχεδιάζει περαιτέρω ανάπτυξη στην Ευρώπη ενώ στο τέλος του έτους θα ληφθεί και η απόφαση και για την αγορά ενός ή δύο μεγάλων αεροσκαφών, airbus.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο κ Ιωάννης Μουζενίδης, διευθύνων σύμβουλος της Ellinair του ομίλου επιχειρήσεων Μουζενίδη, της αεροπορικής που μέσα σε διάστημα 5 χρόνων έφτασε τα 100-120 εκατ. τζίρου.

«Το 2019 θα είναι η καλύτερη χρονιά μέχρι τώρα γιατί έχουμε μάθει από τα λάθη μας 5 χρόνια τώρα και προβλέπουμε μεγάλη βελτίωση. Έχουμε μειώσει το στόλο από 10 σε 7 αεροπλάνα, ωστόσο προβλέπουμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερη πληρότητα και θα καταφέρουμε να έχουμε τον ίδιο τζίρο με πέρυσι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζενίδης, ενώ ανακοίνωσε ότι στο τέλος του 2019 θα ληφθεί η απόφαση για την αγορά ενός ή δύο airbus.

«Οι κινήσεις μας για συνεχείς επενδύσεις μπορεί να μη φαίνονται άμεσα, αλλά τα επόμενα χρόνια θα καρποφορήσουν», πρόσθεσε ακόμη.

Σε ερώτηση σχετική με τα Βαλκάνια, ο κ. Μουζενίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η αγορά των Βαλκανίων μόνο καλό μας κάνει και ότι είναι κακό να την βλέπουμε ως μια μικρή αγορά. Θα έπρεπε να τη δούμε ως ευκαιρία για επενδύσεις. Για την αγορά της Θεσσαλονίκης εκτίμησε ότι θα μεγαλώσει ειδικά όταν ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομής. Τόνισε ωστόσο ότι απαιτείται και πολιτική μέριμνα για την πόλη.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΖΟΥΦΗ