Ν. Μουδανιά – 4ο Φεστιβάλ Γκράφιτι “Outta City Graffiti Fest 2022”

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού και η ομάδα 83crew, διοργάνωσαν το 4ο Φεστιβάλ Γκράφιτι “Outta City Graffiti Fest 2022”, την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, εξωτερικά του Σταδίου Νέων Μουδανιών, από τις 10:00 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ.

Καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό πήραν τα σπρέι τους και δημιούργησαν ένα μεγάλο καμβά, στους εξωτερικούς τοίχους του Γηπέδου. Με τον τρόπο αυτό, τους δόθηκε η ευκαιρία, να ξεδιπλώσουν μέσα από τα γκράφιτι την φαντασία και το ταλέντο τους.

Όπως τόνισε ο Νίκος Ελμαΐδης, tatoo artist, οι συμμετέχοντες ήταν για ελεύθεροι για πρώτη φορά ελεύθεροι να εκφραστούν όπως θέλουν χωρίς συγκεκριμένο θέμα. “Πολλά νέα παιδιά πλησιάζουν για να δουν από κοντά την τέχνη αυτή, την οποία δεν γνωρίζουν καλά. Αυτό σημαίνει ότι το γράφιτι παύει να θεωρείται βανδαλισμός πλέον. Επίσης πολλές κοπέλες βλέπουν και ρωτούν λεπτομέρειες, σε ένα χόμπυ που ως τώρα θεωρούνταν ανδροκρατούμενο, κάτι που αλλάζει”, τόνισε ο ίδιος.

Oι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μεγάλη ποικιλία από τέχνη, δημιουργία και τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες να δουν τις δημιουργίες τους και να γνωρίσουν την εμπειρία της Street Art από κοντά.

www.xalkidikipolitiki.com