ΝΔ: Η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει ενιαία πρόταση για το Σκοπιανό

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να καταθέσει η κυβέρνηση ενιαία πρόταση για το Σκοπιανό απηύθυνε εκ νέου η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μ. Σπυράκη με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Σπυράκη είπε πως η ενιαία πρόταση αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο δημόσιος διάλογος για το θέμα και σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να επιχειρήσουμε να διευκολύνουμε την κυβέρνηση εάν οι δύο εταίροι της έχουν διαφορετική θέση», τονίζοντς ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Επανέλαβε, επίσης, ότι η θέση της ΝΔ είναι εκείνη που εκφράστηκε στο Βουκουρέστι το 2008: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.

Ερωτηθείσα για το αν η ΝΔ -εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές- θα επιδιώξει συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής, η κυρία Σπυράκη είπε ότι «η ΝΔ θα είναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης, είναι κοντά στην αυτοδυναμία αλλά σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις. Εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές θα βρεθούν συνομιλητές να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου. Το πότε θα γίνουν εκλογές είναι επιλογή της κυβέρνησης είπε ακόμη η κυρία Σπυράκη και πρόσθεσε ότι το νωρίτερο το καλύτερο.