Στ. Θεοδωράκης: «Ο κόσμος έχει στόχους, εμείς εδώ κυνηγάμε την ουρά μας»

Ανάρτηση σχετικά με τους στόχους που έβαλαν για φέτος οκτώ ηγέτες χωρών του κόσμου, έκανε στο facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αφήνοντας, παράλληλα, αιχμές κατά της εληνικής κυβέρνησης, λέγοντας πως «ο κόσμος έχει στόχους, εμείς εδώ κυνηγάμε την ουρά μας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Τους δικούς μας τους ακούσαμε (;) οι άλλοι τι λένε;

Γαλλία. Ο Εμμανουέλ Μακρόν είπε πως η Γαλλία πρωτοστατεί στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά και «καλωσορίζει άντρες και γυναίκες όταν απειλούνται λόγω καταγωγής, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων». «Τι αξία έχει η επιτυχία, εάν είναι μόνο επιτυχία μιας χούφτας ανθρώπων».

Γερμανία. Η Άνγκελα Μέρκελ αναγνώρισε τον πολιτικό διχασμό στη χώρα της. Κάλεσε τους πολίτες να θυμηθούν όλα αυτά που τους ενώνουν και ζήτησε «σεβασμό στους άλλους». «Να προσέχουμε τους άλλους, να τους ακούμε και να τους δείχνουμε κατανόηση».

Δανία. Η Βασίλισσα Μαργαρίτα Β’ ενθάρρυνε τους πολίτες «να δοκιμάσουν όλοι κάτι ανούσιο, που δεν έχει συγκεκριμένο νόημα»! Γιατί αξία έχουν οι εμπειρίες που εμπνέουν τη φαντασία.

Ηνωμένο Βασίλειο. Η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υποσχέθηκε επενδύσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τα περιστατικά παρενόχλησης στο εργασιακό περιβάλλον.

Ιαπωνία. Ο Πρωθυπουργός Shinzo Abe χαρακτήρισε εθνική κρίση τις διαρκώς μειούμενες γεννήσεις και υποσχέθηκε παροχές στις οικογένειες που θέλουν να κάνουν παιδιά.

Ινδία. Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι πρότεινε να δημιουργηθεί στο Κοινοβούλιο μια θέση για πολίτες 18 έως 25 ετών από κάθε διαμέρισμα της Ινδίας. «Να ασχοληθούν οι νέοι με τα κοινά γιατί η δύναμη της ψήφου είναι η θετική δύναμη της δημοκρατίας».

Κίνα. Ο Πρόεδρος Xi Jinping ζήτησε να βάλουμε στόχο την εξάλειψη της φτώχειας μέχρι το 2020. «Να μοιραστούμε τα οφέλη της οικονομικής ανάπτυξης στην παγκόσμια κοινότητα».

Κύπρος. Ο Νίκος Αναστασιάδης υπερηφανεύτηκε πως οι πολίτες απολαμβάνουν τα οφέλη του συστήματος υγείας, αλλά και φοροελαφρύνσεις. Το 2018 η χώρα του θα αναπτύξει προγράμματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο κόσμος έχει στόχους, εμείς εδώ κυνηγάμε την ουρά μας.