Νέα ενημέρωση για το νερό στον Ταξιάρχη

Σας ενημερώνουμε ότι από τις βασικές γεωτρήσεις που υδροδοτούν τον Ταξιάρχη η μία τέθηκε οριστικά εκτός λειτουργίας, ενώ στη δεύτερη υπάρχει μεγάλη πτώση της στάθμης και της παροχής της.  Ως εκ τούτου οι διαθέσιμες ποσότητες νερού δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του οικισμού.

Προκειμένου να μην μείνει ο οικισμός τελείως χωρίς νερό, αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί υπάρχουσα γεώτρηση με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Καθώς δεν γνωρίζουμε πως θα ανταποκριθεί η μονάδα επεξεργασίας νερού με τη χρήση της συγκεκριμένης γεώτρησης και μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα των σχετικών αναλύσεων, παρακαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής να μη χρησιμοποιούν νερό προς πόση, αλλά μόνο για λόγους υγιεινής. Για τις ενέργειές μας έχει ενημερωθεί η Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χαλκιδικής.

Ο Δήμος θα προμηθεύσει άμεσα τους κατοίκους με εμφιαλωμένο νερό και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του προβλήματος.