Ο Αντιπεριφερειάχης Χαλκιδικής επισκέφτηκε τη Συκιά ενόψει της έναρξης εργασιών του Αντιπλημμυρικού έργου

Συνεχίζοντας τις αυτοψίες στα εν εξελίξει τεχνικά έργα του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος επισκέφτηκε, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, τη Συκιά.

Εκεί ενημερώθηκε, από τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Χ., για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου “Ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία κεντρικού ρέματος Συκιάς”, προϋπολογισμού 3.410.000 €, σύμφωνα με το οποίο, οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και αφορούν στην αντικατάσταση τεσσάρων τεχνικών, τα δύο εκ των οποίων (γέφυρες) βρίσκονται εντός του οικισμού και τα άλλα δύο (κιβωτοειδείς οχετοί) επί της συνδετήριας οδού με το οδικό κύκλωμα Σιθωνίας, καθώς και συνοδά έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού.

Ο κος Γιώργος σχολίασε σχετικά: “Άμεσα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο, με σκοπό την προστασία του οικισμού της Συκιάς από πλημμυρικά φαινόμενα, έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον δυσάρεστες συνέπειες λόγω έντονων βροχοπτώσεων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κ.Μ. κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για την στήριξή του στην ανεύρεση πόρων, για την χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων, που σκοπό έχουν την προστασία κυρίως κατοικημένων περιοχών της Χαλκιδικής. Ακολουθεί η δημοπράτηση του έργου για την αντικατάσταση της γέφυρας στην περιοχή του Πόρτο Κουφό, καθώς επίσης και άλλα αντιπλημμυρικά έργα με μελετητική ωριμότητα”.