Ο Απόστολος Πάνας στη Βουλή για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας τοποθετήθηκε σήμερα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022. Ειδικότερα, ο Βουλευτής επισήμανε την ασυνέπεια και την προχειρότητα της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο προϋπολογισμός, που αφορά το 2022, δεν είναι σε θέση ούτε να προβλέψει, ούτε και να υποστηρίξει τις αναγκαίες αναπτυξιακές παρεμβάσεις, που η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ.

Ως Υπεύθυνος μάλιστα του Τομέα Αγροτικών του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Πάνας τόνισε ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει αστεία ποσά στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), που θα διοχετευθούν στην γεωργία, ενώ ισχνή παραμένει η χρηματοδότηση για την κτηνοτροφία και την αλιεία, όπως ελάχιστη είναι και η χρηματοδότηση που αφορά τη διάσταση της βιώσιμης ανάπτυξης στα πλαίσια του προϋπολογισμού.

Περαιτέρω, ο Βουλευτής επισήμανε όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής την ανάγκη στήριξης σε επίπεδο υποδομών για την αποτροπή των φυσικών καταστροφών, όπως και την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του λιμανιού της Ουρανούπολης, την απουσία υποδομικής μέριμνας για το λιμάνι της Τρυπητής, την αναμονή ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου Πολυγύρου – Τρυπητής – Ουρανούπολης και τη μη επαρκή πρόβλεψη υδροδότησης της Κασσάνδρας από το φράγμα του Χαβρία, ενώ για τον αγροτικό κόσμο της Χαλκιδικής αναφέρθηκε στη μη καταβολή ενίσχυσης της πράσινης Ελιάς Χαλκιδικής.

Τέλος, ο κ. Πάνας υπογράμμισε πως ο προϋπολογισμός του 2022 παραμένει βαθιά ταξικός, με τα φορολογικά βάρη να μην κατανέμονται ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε πληθυσμιακής ομάδας, ενώ για άλλη μία χρονιά ακόμη, τα λειτουργικά κόστη του Κράτους είναι αυξημένα, αλλά όχι όλα, καθώς κρίσιμοι τομείς υποχρηματοδοτούνται δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες, όπως για παράδειγμα στην υγεία.

Μπορείτε να δείτε την Τοποθέτηση του κ. Πάνα στον εξής σύνδεσμο: