Ο Covid-19 χτύπησε τα μπαλέτα Μαριίνσκι

Καμιά τριανταριά χορευτές του θεάτρου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό, με αποτέλεσμα η διεύθυνση να αποφασίσει την αναβολή παραστάσεων, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας.

 «Καμιά τριανταριά κρούσματα καταγράφηκαν στο θέατρο Μαριίνσκι, τα περισσότερα μεταξύ των χορευτών του μπαλέτου», δήλωσε η Ίρινα Τσιντζέρια, τοπική υπεύθυνη της υγειονομικής αρχής Rospotrebnadzor.

 «Τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται, οι υπόλοιποι ακολουθούν αγωγή στα σπίτια τους», διευκρίνισε η ίδια, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

300 σε καραντίνα

Σχεδόν 300 χορευτές του Μαριίνσκι πρέπει να μείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους, ως προληπτικό μέτρο, συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

Το θέατρο επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως χορευτές του μπαλέτου υποβλήθηκαν πρόσφατα σε εξετάσεις για την Covid-19, καθώς «αισθάνονταν άσχημα», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Οι παραστάσεις του μπαλέτου που είχαν προγραμματιστεί έως τις 16 Αυγούστου αναβλήθηκαν, σύμφωνα με τη διεύθυνση του θεάτρου.