Όσκαρ 2020: Χωρίς κεντρικό παρουσιαστή για δεύτερη χρονιά

Χωρίς οικοδεσπότη θα διεξαχθούν και τα φετινά Όσκαρ. «Μαζί με την Ακαδημία αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρχει ο παραδοσιακός οικοδεσπότης κι αυτή τη χρονιά, επαναλαμβάνοντας αυτό που λειτούργησε για μας το περασμένο έτος: τεράστια ψυχαγωγική αξία, πολλά τραγούδια, πολλή κωμωδία και δυνατούς αστέρες» δήλωσε η πρόεδρος του ABC Κάρι Μπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση.

 «Η ψηφοφορία έκλεισε την Τρίτη 7 Ιανουαρίου και οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα», είπε.

Πέρυσι τα βραβεία δεν είχαν κεντρικό παρουσιαστή, για πρώτη φορά ύστερα από 30 χρόνια, καθώς ο κωμικός ηθοποιός Κέβιν Χαρτ που είχε ανακοινωθεί ως οικοδεσπότης της διοργάνωσης, παραιτήθηκε ύστερα από τα ομοφοβικά σχόλια που έκανε και την αντίδραση που υπήρξε σε βάρος του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Ακαδημία αποφάσισε να μην τον αντικαταστήσει και να προχωρήσει στη διοργάνωση χωρίς κεντρικό παρουσιαστή, κερδίζοντας θετικές κριτικές. Η προηγούμενη φορά που τα Όσκαρ διεξήχθησαν χωρίς παρουσιαστή ήταν το 1989.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Μπεργκ είπε ότι η περσινή τελετή «ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστική» και «γεμάτη από εκπλήξεις», με «δεμένη» ροή.

 «Και είδαμε τα αποτελέσματα αυτού του γεγονότος με τα νούμερα να διπλασιάζονται», είπε και πρόσθεσε: «Νιώθουμε τυχεροί φέτος που έχουμε υποψήφιες τόσο σπουδαίες ταινίες, αλλά αισθανόμαστε ότι θέλουμε να υπάρχει και διασκέδαση -που θα είναι και η εμπορική μας δύναμη γι’ αυτή τη χρονιά, και γι’ αυτό αισθανθήκαμε πραγματικά σίγουροι για την απόφασή μας».

 «Αλλά το ότι για δεύτερη χρονιά δεν θα υπάρχει οικοδεσπότης, δεν σημαίνει ότι έτσι θα είναι και στο μέλλον. Αυτή είναι μία απόφαση που θα λαμβάνεται κάθε έτος», δήλωσε η Μπεργκ.

Η τελετή απονομής για τα 92α Όσκαρ θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.