Π.Ε. Χαλκιδικής: Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Πολύγυρο την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, ομιλίες στα σχολεία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και

οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ως εκ τούτου :

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για τα δραματικά γεγονότα του διωγμού του Ποντιακού Ελληνισμού, σ’ όλα τα σχολεία του Νομού τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου της διασποράς του κορωναϊού COVID -19.

Για την ενημέρωση των σχολείων όσον αφορά την ημέρα και ώρα καλούνται να φροντίσουν οι Διευθυντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2020

Α. Σ’ όλους τους Δήμους, τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες της Χαλκιδικής:

1. Γ ε ν ι κ ό ς σ η μ α ι ο σ τ ο λ ι σ μ ό ς από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου σε όλα τα Δημόσια κτίρια, τα Δημαρχεία, τα κτίρια των Ν.Π.Δ.Δ και Ν.Π.Ι.Δ,

των Οργανισμών, των Τραπεζών.

Φ ω τ α γ ώ γ η σ η όλων των παραπάνω κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες.

Β. Ειδικότερα στον Πολύγυρο, όπου επίσημα θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1. Τέλεση δοξολογίας – επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, Πλατεία Παραλή (συντριβάνι), ώρα 11.00.

2. Ομιλία για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τον κ. Παναγιώτη Μιχαηλίδη, Πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Πολυγύρου στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

3. Κατάθεση στεφάνων από τους:

– Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.

– Εκπρόσωπο της Βουλής

– Διοικητή Φρουραρχείου-Στρατηγό Γ΄ Σ.Σ. ή Εκπρόσωπό του

– Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής

– Δημάρχους Χαλκιδικής (που το επιθυμούν)

– Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής.

– Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής.

– Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Χαλκιδικής.

– Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

– Εκπροσώπους Ποντιακών Συλλόγων Χαλκιδικής και

– Εκπροσώπους των Νομικών Προσώπων, Σωματείων, Συλλόγων, που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

(Οι Σύλλογοι, τα Σωματεία και τα Νομικά πρόσωπα που επιθυμούν να τιμήσουν την εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,οφείλουν να μεριμνήσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια τους, ενημερώνοντας έγκαιρα το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη).

4. Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Δημήτριος Λοκοβίτης.

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ

• Η Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας για τις ιεροτελεστίες.

• Ο Δήμος Πολυγύρου για τον ευπρεπισμό του χώρου του Μνημείου και την εγκατάσταση μικροφωνικής.

• Η Π.Ε. Χαλκιδικής για τα στεφάνια των επισήμων.

• Η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής για την τήρηση της τάξης και την κίνηση των οχημάτων, κατά τρόπον, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των Εκδηλώσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής

Ιωάννης Γιώργος