Π. Καμμένος: Εισβολή στην Κύπρο σημαίνει εισβολή στην Ευρώπη

Θερμό επεισόδιο με την Τουρκία προβλέπει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι όταν λέμε «θερμό επεισόδιο, μη φοβίσουμε τον κόσμο και λέμε ότι θα γίνει πολεμική ενέργεια».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ πριν από τις 23 Ιουνίου, ημερομηνία επαναληπτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη. «Ο Ερντογάν αν χάσει από τους Κεμαλιστές θα πέσει. Αλλά είναι δικτάτορας, δεν πέφτει», είπε.

Τόνισε ακόμη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ενεργοποιήσει τα άρθρα των συμφωνιών που μιλούν για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποστολή γαλλικού αεροπλανοφόρου στην Κύπρο, καθώς, όπως είπε, «πρέπει να καταλάβουμε ότι η κυπριακή ΑΟΖ είναι ευρωπαϊκή ΑΟΖ και εισβολή στην Κύπρο σημαίνει εισβολή στην Ευρώπη».

Ανέφερε, επίσης, ότι «δεν μπορεί να βγαίνει ο Κοτζιάς που “πούλησε” την Μακεδονία και να λέει ότι “το θέμα των χωρικών υδάτων θα πρέπει να το πάμε στο μαλακό”, και δεν πρέπει να είμαστε “μονοφαγάδες”. Και από την άλλη βγαίνει ο κ. Κουμουτσάκος -τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να ξηλώσει εκείνη την ώρα- και να λέει ότι “για τα 12 μίλια δεν είναι ακόμα η ώρα και δεν μπορούμε να προκαλούμε την Τουρκία”».

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, εκτίμησε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσουν ακριβά στη Βόρεια Ελλάδα τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν σημαίνει ότι θα “εισπράξει” ο Κ. Μητσοτάκης».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ θα επιδιώξουν το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας «καθώς δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία», ακόμα και πριν από τις εκλογές. Σημείωσε δε ότι θα συζητούσε και με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα συνεργαζόταν και με τη Ν.Δ. «των Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ευάγγελου Αβέρωφ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Έβερτ, Κώστα Καραμανλή».